MIGRANTI pronašli novu rutu: Evo kuda će od sada da idu – MAPA

Advertisement

Ilustracija

foto: centridamasco.eu

Nemačka N-tv objavila je skicu “nove rute” kojom bi izbeglice koje traže spas u Evropi mogle da se kreću, prema kojoj bi oni mogli iz Grčke da krenu ka Albaniji, preko Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske ka Zapadnoj Evropi.

Kako javljaju mediji, na makedonskoj granici u mestu Idomeni povećan je broj migranata i sada skoro 10.000 njih čeka da iz Grčke uđu u Makedoniju, navodi ta TV.

Foto: RojtersFoto: Rojters

Za migrante iz ratom zahvaćenih područja u prethodna dva dana je skoro obustavljen ulaz u Makedoniju kod Đevdelije, zbog strožih mera kontrole i selektivnijeg propuštanja.

[adsenseyu1]

Granicu mogu da pređu samo oni koji imaju potpunu dokumentaciju.

foto: N-TV

U Makedoniju dnevno može da uđe svega nekoliko desetina ljudi kako bi nastavili put ka Srbiji i zemljama Zapadne Evrope. Albanski ministar spoljnih poslova Ditmir Bušati pre tri dana saopštio da ta zemlja neće podizati zidove u slučaju da izbeglice i migranti počnu da koriste tu zemlju za tranzit prema zemljama EU.

Nešto ranije, albanski premijer Edi Rama izjavio je da Albanija neće biti nova ruta za izbeglice na putu ka Evropi zbog toga što nema „ni uslove, ni snagu, ni entuzijazam da spašava svet dok drugi zatvaraju svoje granice“.

(Tanjug)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "MIGRANTI pronašli novu rutu: Evo kuda će od sada da idu – MAPA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.