Ministar Stefanović: LOTO loptice idu na veštačenje, šestoro smo saslušali

Advertisement

Ilustracija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija na osnovu zahteva nadležnog tužilaštva već saslušala šest osoba povodom sumnji u regularnost izvlačenja brojeva u igri na sreću Loto, a slede dalja poligrafska testiranja, kao i veštačenje loptica.

„Među saslušanima su članovi komisije, voditeljka emisije, kao i tehničko osoblje zaduženo za grafički prikaz brojeva i rukovođenje radom bubnja.Njih petoro je i poligrafski testirano, a o rezultatima ispitivanja smo odmah obavestili nadležno tužilaštvo“ rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da će danas biti poligrafski testirano još pet osoba, kao i da će se izvršiti i veštačenje loptica koje su korišćene prilikom izvlačenja brojeva.

„Zaplenili smo računarsku opremu, kao i diskove na kojima se nalaze podaci o svim uplatnim listićima iz Srbije, a ukoliko bude potrebno zatražićemo, putem međunarodne pravne pomoći, i informacije od drugih država.

Policija je odlučna da utvrdi sve okolnosti i činjenice u vezi sa izvlačenjem i da li je bilo nekih zloupotreba, a o rezultatima istrage obavestićemo javnost kada sve završimo“ naveo je Stefanović.

Tokom izvlačenja LOTO brojeva pre dva dana peti broj kombinacije najpre se pojavio na ekranu, a tek onda je kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović juče je tvrdio da je sve bilo regularno, da je greška bila samo u grafici, a danas je, prema nezvaničnim informacijama,podneo ostavku.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

2 komentara na "Ministar Stefanović: LOTO loptice idu na veštačenje, šestoro smo saslušali"

  1. 6 osoba je testirano poligrafom koji je napravljen u istoj firmi gde su napravljeno ove trange vrange,izvinjavam se mislio sam na loto skalameriju uhapsice ovoliki broj osoba 000.000.000.ja mislim daje zavera otkrivena i bice prikazana u sledecem izvlacenjem LOTA,sa srecom igraci na loto ljubi vas i voli vas sumadinac.

  2. hahahahahaha cuj debila pa loto lutrija ima ne jednu garnituru nego vise dat će vam original a opet s onim vestačkim ce igrati

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.