Ministar Stefanović: LOTO loptice idu na veštačenje, šestoro smo saslušaliIlustracija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija na osnovu zahteva nadležnog tužilaštva već saslušala šest osoba povodom sumnji u regularnost izvlačenja brojeva u igri na sreću Loto, a slede dalja poligrafska testiranja, kao i veštačenje loptica.

„Među saslušanima su članovi komisije, voditeljka emisije, kao i tehničko osoblje zaduženo za grafički prikaz brojeva i rukovođenje radom bubnja.Njih petoro je i poligrafski testirano, a o rezultatima ispitivanja smo odmah obavestili nadležno tužilaštvo“ rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da će danas biti poligrafski testirano još pet osoba, kao i da će se izvršiti i veštačenje loptica koje su korišćene prilikom izvlačenja brojeva.

„Zaplenili smo računarsku opremu, kao i diskove na kojima se nalaze podaci o svim uplatnim listićima iz Srbije, a ukoliko bude potrebno zatražićemo, putem međunarodne pravne pomoći, i informacije od drugih država.

Policija je odlučna da utvrdi sve okolnosti i činjenice u vezi sa izvlačenjem i da li je bilo nekih zloupotreba, a o rezultatima istrage obavestićemo javnost kada sve završimo“ naveo je Stefanović.

Tokom izvlačenja LOTO brojeva pre dva dana peti broj kombinacije najpre se pojavio na ekranu, a tek onda je kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović juče je tvrdio da je sve bilo regularno, da je greška bila samo u grafici, a danas je, prema nezvaničnim informacijama,podneo ostavku.

(kurir)

2 komentara na "Ministar Stefanović: LOTO loptice idu na veštačenje, šestoro smo saslušali"

  1. 6 osoba je testirano poligrafom koji je napravljen u istoj firmi gde su napravljeno ove trange vrange,izvinjavam se mislio sam na loto skalameriju uhapsice ovoliki broj osoba 000.000.000.ja mislim daje zavera otkrivena i bice prikazana u sledecem izvlacenjem LOTA,sa srecom igraci na loto ljubi vas i voli vas sumadinac.

  2. hahahahahaha cuj debila pa loto lutrija ima ne jednu garnituru nego vise dat će vam original a opet s onim vestačkim ce igrati

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.