Misteriozni ZVUK „ubija“ ovaj grad u Kanadi: Hoćemo da poludimo! – VIDEO

Ilustracija

Vindzor je grad na krajnjem jugu Kanade na samoj granici sa SAD-om, a njegovi stanovnici skoro 210.000 njih, proživljavaju svakodnevni pakao zbog misterioznog šuma koji ne jenjava ni posle šest godina.

– Kada živite u gradu, očekujete buku, ali ne ovo. Ovo slušate iz dana u dan, godinama. I to izluđuje čoveka. Niko to ne zaslužuje – opisao je šum za koji se još uvek ne zna odakle tačno dolazi jedan od stanovnika Vindzora.

Pošto je grad smešten na samoj granici odmah preko puta njega se nalazi američki grad Detroit, jedan od nekadašnjih industrijskih centara.

[adsenseyu1]

Ponekad je „šum“ vrlo glasan i ne prestaje satima, a zatim se stiša i gotovo nestaje.

Izgleda da je s godinama šum naizgled sve jači, ali čini se da su stručnjaci konačno otkrili njegov izvor – ostrvo Zag.

Radi se o veštačkom ostrvu na američkoj strani na kojem se nalaze ostaci nekad velike čelične industrije Detroita.

Problem leži u tome da čuvari kompanije „US Steel“ ne dopuštaju pristup ostrvu, pa se ova pretpostavka ne može potvrditi.

Očajni građani Vindzora ne mogu računati na pomoć iz Detroita, jer u tamošnjim vlastima okruga River Roudž, pod koji spada i ostrvo Zag, vlada zavet ćutanja.

[adsenseyu1]

„US Steel“ je najveći poslodavac u okrugu koji se bori s nezaposlenošću i siromaštvom, pa nikome ne pada na pamet da isteruje ono malo industrije što je preostalo.

Propali su i pokušaji građana da se problem reši s kanadskim ministarstvom spoljašnjih poslova koje je odbilo njihove zahteve da se prisili „US Steel“ na razgovore oko šuma i otkrivanje informacija o tome šta ga zapravo uzrokuje.

Stanovnicima Vindzora jedino je preostalo da opišu svoje jade lokalnim vlastima i raznim medijima.

– Zamislite grmljavinu i zamislite da se ponavlja satima, danima i nedeljama. Tada ćete znati koliko je ovo razorno – rekao je za Gardijan jedan od stanovnika i dodao:

– Ne možete pobeći od toga. Možete izaći iz kuće i raditi u bašti ili uživati na suncu i taj iritantni zvuk je tamo sve vreme.

(Skandalozno.rs, Izvor: Blic, Guardian, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Misteriozni ZVUK „ubija“ ovaj grad u Kanadi: Hoćemo da poludimo! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.