Načelnik opštine Srebrenica osudio napad: Vučića su napali bolesni umovi i fukara!

Advertisement

Vučića je napala fukara!

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković izrazio je danas duboko razočarenje incidentom koji se dogodio u Potočarima kada je napadnut premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić.

U razgovoru s novinarima Duraković se izvinio Vučiću jer oni koji su napali Vučića, kako je rekao, nisu bili članovi porodica koje danas ukopavaju svoje najmilije.

„Ovo su uradili bolesni umovi koji su iskoristili ovaj dostojanstveni događaj. Vučić je danas zagrlio srebreničku majku Muniru Subašić, prisustvovao komemoraciji za žrtve i na svoj rever okačio srebrenički cvijet čime je pokušao da saoseća s našom tugom i boli. I onda neko ko uopšte nije iz Srebrenice i nije ukopao nikoga svog, ta ljudska fukara, napadne čoveka na ovom našem svetom mestu – kazao je Duraković.

On se ogradio od osoba koje su počinile incident, naglasivši da su oni isti kao i oni koji su u Han Pijesku gađali kamion s posmrtnim ostacima 136 žrtava genocida u Srebrenici.

On je najavio da će pokušati da uspostavi kontakt s premijerom Vučićem kako bi se izvinio zbog, kako je rekao, Bošnjaka koji žive u Skelanima, Liješću, Dobraku, Bratuncu i drugim mestima koja su u blizini granice sa Srbijom.

Zaključio je da nakon ovoga treba zauzeti zajednički stav i osuditi ovo što se dogodilo u Potočarima i naučiti lekciju da se neke stvari u Potočarima neće više prepuštati slučaju.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Načelnik opštine Srebrenica osudio napad: Vučića su napali bolesni umovi i fukara!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.