Nastavak rata u Parizu: Teroristi opkoljeni i pohvatani, ima mrtvih i ranjenih! – VIDEO

Hapšenje

Nakon terorističkih napada u petak, u kojima je poginulo 129 osoba, stanje u francuskoj prestonici je još uvek vanredno.

Naoružane policijske snage izvršile su rano jutros raciju u jednom od predgrađa na severu Pariza, prenosi BBC, u kojoj ima poginulih i uhapšenih, a povređeno je i nekoliko policajaca.

Policija je uhapsila sedam osoba koje su osumnjičene za povezanost sa terorističkim napadima u Parizu, navode francuski mediji.

Novinari koji se nalaze na licu mesta javili su da su čuli pucanj pre poslednjeg hapšenja.

[adsenseyu1]

Pariska policija je deset dana pre nego što su izvedeni pogubni napadi znala da šestočlana grupa priprema teroristički napad velikih razmera na prestonicu, ali tu informaciju nije prosledila francuskoj obaveštajnoj službi, navodi danas kanal „Frans 24″.

Od osumnjičenih se uzimaju uzorci DNK, javljaju francuski mediji. Oni navode i da je racija u predgrađu Sen Deni sprovedena zbog informacija da je planiran još jedan napad, i to na poslovnu četvrt Pariza.

Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je belgijski državljanin Salah Abdeslam, osumnjičen za napade u Parizu, bio na policijskoj listi EU i da je zaustavljen u Austriji u septembru, o čemu su izveštene vlasti Belgije.

Zvaničnik Ministarstva rekao je da je Belgija registrovala Abdeslama u Šengenskom informacionom sistemu zbog sumnje na neidentifikovanu kriminalnu aktivnost.

http://twitter.com/France24_fr/status/666912294710943744/photo/1

Zvaničnici su ranije rekli da je Abdeslam ušao u Austriju iz Nemačke 9. septembra sa dva nepoznata saputnika i da su zaustavljeni u rutinskoj kontroli saobraćaja. Oni su tada rekli da idu na odmor u Beč, preneo je AP.

[adsenseyu1]

Abdeslam (26) je osumnjičen da je bio vozač grupe napadača iz Pariza. Njegov brat Brahim bio je među bombašima samoubicama i ubio je jednog civila kada se razneo ispred restorana u glavnom gradu Francuske.

Jedan osumnjičeni ispraćen je iz zgrade, javio je dopisnik britanskog Kanala 4. Muškarac je obučen u belu majicu, javio je BBC.

Kako prenose reporteri koji se nalaze na licu mesta, policija im dozvoljana da prođu kordon kako bi slikali, što je znak da se operacija bliži kraju.

(bbc, tanjug, srna)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nastavak rata u Parizu: Teroristi opkoljeni i pohvatani, ima mrtvih i ranjenih! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.