NEĆE VAM SE DOPASTI OVA VEST: Ukida se zaštitna cena, POSKUPLJUJE HLEB?

Advertisement

Ilustracija

foto ilustracija: pixabay

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će država u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna Tip-500.

U nekoliko navrata smo dobili preporuku Evropske komisije da i ovu uredbu ukinemo – rekao je Ljajić za Tanjug i objasnio da je ta uredba jedina preostala uredba kojom se u Srbiji reguliše cena nekog proizvoda.

[adsenseyu5]

Ljajić objašnjava da država uredbom o ceni hleba štiti one najsiromašnije, ali i da se ona kosi sa principima slobodnog funkcionisanja tržišta i, u nekom trenutku, moraćemo da je ukinemo.

Razvoj ekonomije je, ipak, najbolja socijalna politika – ocenjuje ministar, govoreći o tome na koje načine vlada može da smanji nivo siromaštva u državi.

ČUDNO: Pentagon objavio tender za kupovinu uzoraka RNK — živih tkiva RUSA evropeidne rase

Na pitanje da li i dalje postoji ideja u vladi da se izrade socijalne karte za najsiromašnije građane, Lajić je objasnio da je za izradu socijalnih karata potrebno oko 30 miliona evra, a da su rezultati koji bi se time dobili „pod znakom pitanja“.

Najbolja socijalna politika je jaka ekonomija, zapošljavanje ljudi i to je ono što trajno rešava problem siromaštva – rekao je ministar.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Alo,agencije)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NEĆE VAM SE DOPASTI OVA VEST: Ukida se zaštitna cena, POSKUPLJUJE HLEB?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.