NEMA VIŠE LAGANJA: Uvode se ELEKTRONSKI DNEVNICI i roditelji će stalno moći da vide ocene!

Advertisement

đaci

Foto: Pixabay

Uvođenje dugo najavljivanog elektronskog dnevnika u osnovne i srednje škole u Srbiji, planirano je za 1. septembar ove godine, kažu iz Ministarstva prosvete.

Projekat će se primenjivati u pilot školama, a njegova puna primena podrazumeva potpunu zamenu štampanog papirnog dnevnika, elektronskim.

Ovo implicira da će profesori na časovima sve podatke unositi u e-dnevnik, tj.neće biti duplog unosa, najpre u papirni, a onda u e-dnevnik. Roditelji će moći prostim ukucavanjem šifre u sistem, da provere ocene svog deteta.

[adsenseyu5]

– Ovo je i najveća prednost e-dnevnika Ministarstva prosvete u odnosu na slična rešenja na tržištu. Svi ostale varijante podrazumevaju dupli unos podataka, u papirni i e-dnevnik. Ovo nije popularno kod nastavnika i dovodi do grešaka pri unosu podataka – kažu iz ovog resornog ministartsva, a prenosi Telegraf.

SRBI U UTORAK SVEDOČE PRED SUDOM: Optuženi su po OVOJ TAČKI za ubistvo na ZAKINTOSU!

Iz Ministartsva prosvete smatraju da svakodnevnim korištenjem e-dnevnika nastaju neprocenjivo vredni podaci iz kojih se dobijaju vrlo korisne informacije, kako za ministarstvo, tako i za sve učesnike u sistemu prosvete.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/izvor:Telegraf,Alo)

 

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NEMA VIŠE LAGANJA: Uvode se ELEKTRONSKI DNEVNICI i roditelji će stalno moći da vide ocene!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.