Neverica i strah u Vladičinom Hanu: Ulicama grada šeta MEDVED?!

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

U Vladičinom Hanu se pojavio medved, vest je koja je većinu stanovništva veoma uznemirila preksinoć, piše Jugmedia.

Vest se brzo pročula pa su mnogi roditelji preksinoć svoju decu iz grada odvezli kućama.

Mnogi su u neverici da se kod nekadašnje hanske ciglane, koja možda već deceniju zvrji prazna u zapuštena, pojavio medved.

[adsenseyu5]

Tim pre što je to sama periferija grada, na koju se odmah nadovezuje selo Polom, gusto naseljeno. Međutim, u blizini je šuma, Cerovac, gde, kažu lovci, odvajkada postoji vučja staza, odakle kroz sela odlaze do Kukavice.

Ko je tačno video medveda, za sada se ne zna. Tek, na društvenim mrežama se pojavio komentar da je čak i napao jedno dete, najverovatnije u Polomu, koje je spas pronašlo u obližnjoj kući.

Vest se brzo pročula, pa su te noći mnogi roditelji iz grada svoju decu odvozili do kuća. Postoji i bojazan da zver nije sama, pošto se uglavnom kreću u paru.

[adsenseyu1]

Iz društva za zaštitu životinja „Poskok“ u Vladičinom Hanu apeluju na žitelje da ne povrede zver i da, ukoliko je uspeo da je slika, fotografiju dostavi udruženju.

„Medved je verovatno samo u prolazu i apelujemo na naše sugrađane da je ne povrede“, kaže Vladica Stanković, ispred „Poskoka“.

POGLEDAJTE: Jeziv trenutak kada medved obara lovca (VIDEO)

Medvedi su u ovom kraju prava retkost. Pre oko dve godine jedan je viđen na Kukavici. U pitanju je bio mrki medved, čije je prirodno stanište brdsko-planinski predeo zapadne, južne, jugozapadne i istočne Srbije.

Prema Stankovićevim rečima, spada u ugroženu vrstu. Procenjuje se da ih u našoj zemlji ima tek oko pedesetak primeraka i lovostajem su zaštićeni tokom cele godine.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Jugmedia.rs/Ljiljana Pavlović)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Neverica i strah u Vladičinom Hanu: Ulicama grada šeta MEDVED?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.