Neverovatna izjava Ugljanina: Sva deca rođena u Srbiji biće saučesnici genocida nad Bošnjacima (!?)

Advertisement

Izjava

Sulejman Ugljanin je na konferenciji za novinare povodom 25 godina osnivanja SDA Sandžaka najviše govorio o Rezoluciji koju je njihov poslanički klub, uz podršku nekoliko poslanika, predložio srpskom parlamentu na usvajanje.

– Oni koje je birao narod odgovorni su danas da usvoje rezoluciju kojom će skinuti odgovornost sa svih budućih generacija u čije ime je učinjen genocid. Ako se to ne učini, onda će svako dete samim rođenjem u Srbiji biti saučesnik u genocidu nad Bošnjacima – izjavio je Ugljanin.

Predsednik SDA Sandžaka opet je ponovio da će neusvajanjem tog dokumenta država poslati poruku “svim nacionalistima koje štite srpska policija i vojska” da se genocid isplati.

– Sve to za nas predstavlja opasnost, jer će ti zločinci u Bošnjacima videti strano telo koje treba ukloniti sa ovih prostora, a Bošnjaci u vojsku i policiju gledati kao preteću oružanu silu i opasnost po život – ponovio je Ugljanin.

On je dodao i da je usvajanje Rezolucije od krucijalnog značaja za budućnost Bošnjaka u Srbiji.

– Njenim izglasavanjem država bi pružila ruku Bošnjacima i pokazala im da imaju sigurnu budućnost i perspektivu, kao i svi drugi građani Srbije. Ako se Rezolucija ne usvoji, nastavlja se sve po starom, a Bošnjacima poručuje da za njih nema perpspektive u ovoj zemlji – rekao je Ugljanin i dodao da će o potezima SDA Sandžaka ukoliko njihova Rezolucija ne prođe, razmišljati otom-potom.

Povodom obeležavanja četvrt veka stranke na čijem čelu je od njenog formiranja, 29. jula 1990. godine, Ugljanin je rekao da je SDA Sandžaka za sve to vreme bila legitimni i legalni predstavnik Bošnjaka i zaštitnik njihovih prava u Srbiji.

(blic)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "Neverovatna izjava Ugljanina: Sva deca rođena u Srbiji biće saučesnici genocida nad Bošnjacima (!?)"

  1. e glupi srbine šta ti sebi dozvoljavaš.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.