Olujno NEVREME razorilo Evropu: Tornado, pljuskovi i grad rušili sve pred sobom! – VIDEO

Advertisement

Nevreme

foto: Printscreen YouTube

Nevreme, crni oblaci i oluja nisu zahvatili samo našu zemlju.

Vremenske nepogode prethodnih dana pogodile su više zemalja u Evropi, među kojima su i Poljska, Rumunija, Italija, Mađarska, Rusija i Hrvatska.

Četvoro ljudi je poginulo, a nekoliko je povređeno u snažnom nevremenu koje je u pred kraj prošle nedelje pogodilo Poljsku.

Jedan 61-godišnji muškarac je poginuo kada se na njegov automobil srušilo stablo u centralnoj Poljskoj, dok je dvoje suvozača hospitalizovano sa teškim povredama.

[adsenseyu1]

Još dvojica muškaraca su poginula kada se na njih srušio zid na severozapadu zemlje, dok se jedna žena utopila kada se srušio most koji je prelazila u severnom gradu Elbagu.

Snažni vetrovi su čupali stabla i rušili krovove širom Poljske, dok su jake kiše izazvale nekoliko lokalnih poplava.

[adsenseyu1]

U istom periodu, jak i olujni jugo je u Splitu čupao stabla i lomio delove fasada, a zbog opasnosti od pada dela fasade sa stambene zgrade bila je zatvorena i jedna ulica.

Foto: Facebook/Severe Weather Europe

foto: Facebook/Severe Weather Europe

U Splitu je došlo i do nekoliko incidenata zbog olujnog vetra koji duva više od 110 kilometara na sat. Najpre je u samom centru grada jugo srušio stablo koje je palo na raskrsnici i poklopilo službeno policijsko vozilo.

Foto: Facebook/Meteo Balkans

foto: Facebook/Meteo Balkans

U Istri je bila slična situacija. Ulicama je potekla bujica koja je nosila sitno kamenje i značajno otežavala saobraćaj, a vatrogasci su imali velik broj intervencija. Osim ekstremno obilne kiše, koja je pričinila znatne štete na poljoprivrednim kulturama, bilo je i grada.

Meteorolozi NAJAVLJUJU: Spremite se, čekaju nas nove NEPOGODE

U Rusiji je takođe bilo nemilih scena, kada je usled nevremena poginulo 11 osoba, od kojih desetoro dece, u nesreći na jezeru u Prjažinskom regionu Karelije, u Rusiji.

U Italiji je pre dva dana, u kasnim popodnevnim satima, krenula intenzivna oluja, u južnoj provinciji Fođa. Oluja sa gradom posebno je pogodila grad Lesinu, u kojem je došlo do značajne štete, posebno za poljoprivredu.

Na ulicama su mogli da se vide komadi leda i snega, usled jake količine grada.

Rumunija i Mađarska su imale sličnu nepogodu kao Srbija. Jako nevreme i crni oblaci nadvili su se nad Temišvarom, što možete videti i na fotografijama.


(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Olujno NEVREME razorilo Evropu: Tornado, pljuskovi i grad rušili sve pred sobom! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.