„ONI NISU UBICE“ Prijatelj uhapšenog Srbina: Hapsili su ih, a da nisu ni znali šta se desilo

Advertisement

Zakintos

Foto: privatna arhiva

Mi smo ovde došli na odmor i nismo ni sanjali da će se ovako nešto desiti – ovako svoju priču o tragičnom događaju na grčkom ostrvu Zakintos počinje Marijan. V., drug jednog od Srba uhapšenih zbog ubistva Amerikanca Bakarija Hendersona (22).

On kaže da njegov drugar, momak iz Obrenovca koji je uhapšen na Zakintosu zajedno sa još petoricom Srba, barmenom iz Grčke i Britancem bosanskog porekla koji je radio u obezbeđenju lokala, uopšte nije učestvovao u tuči u kojoj je ubijen Henderson.

– Amerikanac se nabacivao devojci koja je stajala za stolom pored. Ona ga je odbijala, ali on nije hteo da se skloni. Momci koji su tu bili su mu rekli da se skloni, a on je uzeo flašu i udario nekog dečka iz Srbije u glavu – kaže Marijan.

[adsenseyu5]

Kako kaže, njegov drug koji je uhapšen odgurnuo je Hendersona nakon što su tenzije počele unutar lokala.

– Amerikanac je tog trenutka izašao napolje i onda je sve krenulo. Šta se desilo napolju niko ne zna, ali se nisu svi koji su uhapšeni tukli sa njim – kaže Marijan.

Nenad Jovanović

Foto: Fejsbuk

Prema njegovim rečima, nisu svi uhapšeni Srbi do Zakintosa stigli zajedno preko iste agencije i nisu se dogovarali da zajedno napadnu Amerikanca.

Naš sagovornik navodi da ceo dan nakon ubistva oni zapravo nisu znali da se bilo šta desilo.

ŠTRAJKAČI traže da se uklone simboli FIJATA na ulazu u Kragujevac, i da…

– Oni su hapsili svakoga ko je u tim trenucima bio u blizini Amerikanca. Tek sutradan u 22 sata došli su po mog druga, a mi tokom dana ništa nismo znali – dodaje naš sagovornik. On kaže i da su Srbi koji su pritvoreni dobro i da redovno dobijaju hranu i vodu. Najveći problem je neizvesnost, ali i to što stvari nakon njihovog hapšenja idu sporo.

[adsenseyu1]

Nisu poznati policiji odranije

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je juče da privedeni mladići u Grčkoj zbog ubistva američkog državljanina nisu odranije poznati policiji, kao i da je ministarstvo u kontaktu sa porodicama mladića.

– Naravno, naša ambasada je u komunikaciji sa njima, da vidimo šta možemo mi kao država da učinimo – kazao je Stefanović.

(Skandalozno.rs/Izvor:Blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "„ONI NISU UBICE“ Prijatelj uhapšenog Srbina: Hapsili su ih, a da nisu ni znali šta se desilo"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.