Otkriven izvor nesnosnog SMRADA u Beogradu

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Uzrok veoma neprijatnog mirisa koji su Beograđani osetili poslednjih dana, naročito u centru grada i na Dorćolu, jeste đubrenje njiva i poljoprivrednih dobara, u kombinaciji sa veoma visokim temperaturama, tvrde Beokom servisu.

U okolini Beograda ima dosta privatnih poljoprivrednih dobara koja se đubre, a uz trenutne veoma visoke temperature, stvaraju se veoma neprijatni mirisi, koji se šire centrom Beograda.

ĐOKOVIĆ bio na pregledu povređenog lakta: Vesti su LOŠE

Iz Beokoma podvlače da za izuzetno neprijatne mirise nisu odgovorni niti “Gradska čistoća”, niti “Beogradski vodovod i kanalizacija”, te da opis neprijatnog mirisa u potpunosti odgovara đubretu kojim se đubre njive i poljoprivredna dobra, te podsećaju da je slična situacija bila i prošle godine otprilike u isto vreme.

[adsenseyu5]

Međutim, prethodnih godina bilo je i drugih teorija o neprijatnim mirisima koji su dolazili do mnogih prestoničkih naselja.

Milan KALINIĆ šokirao mnoge svojom novom FRIZUROM – VIDEO

Pojedini stručnjaci su za to „krivili“ nizak vodostaj na rekama, kao i stvorene deponije u pojedinim kanalima, a posebno na području oko Ade Huje gde se uliva Mirijevski potok, u koji se pušta veliki broj kanalizacionih ispusta.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs/Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Otkriven izvor nesnosnog SMRADA u Beogradu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.