Ovo je Putinova ratna soba iz koje upravlja napadima na Islamsku državu – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

Ruski predsednik Vladimir Putin stupio je u Nacionalni centar za odbranu, ratnu sobu iz koje koordinira vojnim akcijama, a u koju je novo rusko Ministarstvo obrane uložilo više od milijardu dolara.

Super moderni centar ruske vojske, koji je jednak američkomPentagonu, ima tri sprata. Smešten je na levoj obali reke Moskva i samo nekoliko kilometara je udaljen od Crvenog trga.

Ispod centra nalazi se mreža podzemnih tunela.

[adsenseyu1]

Centar ima heliodrom, gde može da se spusti ruski Mi-8 transportni helikopter.

Na ekranima poput onih u savremenim bioskopima može se gledati uživo prenos poletanja i sletanja ruskih bombardera koji ratuju protiv Islamske države, što se moglo i videti na brifingu.

Printskrin: Ruptly TV

Printskrin: Ruptly TV

Sama zgrada, u kojoj je nedavno održan vojni brifing o Siriji i o kojoj bruje svi svetski mediji, dizajnirana je da bude centar ruske vojske iz kog će se koordinisati vojne akcije širom sveta, uključujući i lansiranje balističkih raketa i strateško postavljanje nuklearnog naoružanja.

Centar je izgrađen 2014. godine u okviru masovne decenijske modernizacije ruske vojske. U slučaju rata, bilo bi to glavno vojno i komunikaciono sedište u koje bi se sklonio i predsednik države, kao i premijer.

Printskrin: Ruptly TV

Printskrin: Ruptly TV

Ministar obrane Sergej Šojgu rekao je da je centar korak ka uspostavljanju jednog informacionog prostora za rešavanje zadataka u interesu odbrane Rusije.

[adsenseyu1]

Indipendent piše da je Nacionalni centar za odbranu bila prva Putinova stanica nakon potvrde da je ruski avion, koji je sa 224 osobe poleteo iz Šarm el Šeika, srušila bomba koju su podmetnuli teroristi Islamske države.

Pogledajte video:

(telegraf.rs, independent)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo je Putinova ratna soba iz koje upravlja napadima na Islamsku državu – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.