Pogledajte dosad neobjavljen snimak koji otkriva ko je srušio malezijski avion! – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

Australijska televizijska mreža Njuz korp objavila je dosad neemitovani snimak mesta pada malezijskog aviona MH17 svega nekoliko minuta posle nesreće.

Video je objavljen na prvu godišnjicu obaranja aviona, a ljudi koji su se našli na mestu nesreće navode da je Boing oborio ratni vazduhoplov. Njuz korp je objavila četiri minuta snimka, a navodno postoji jedan koji traje 17 minuta, ali je on dostupan samo istražiteljima.

[adsenseyu1]

Prikazano je kako na mesto nesreće stižu i proruski pobunjenici, kojima komandant naređuje da spreče civile da priđu olupini aviona koja je i dalje u plamenu.

Šta? Gde je drugi avion?“, čuje se u jednom trenutku kada komandant pobunjenika prima poziv, verovatno od svog saborca koji se nalazio na drugoj strani, pošto su krhotine aviona bile rasute u krugu od 50 kilometara.

Takođe, na snimku komandant pobunjenika kaže da je jedan Suhoj oborio putnički avion, kao i da su oni, odnosno pobunjenici, oborili taj borbeni avion.

Borbeni avion je oborio ovaj, mi smo oborili njega… Ukrajinci su ovo uradili tako da izgleda kao da smo mi oborili putnički“, kaže neimenovani komandant.

[adsenseyu1]

Prema transkriptu razgovora, primećeno je između dva i pet padobranaca koji su sleteli blizu sela Grabovo.

Komandant je naredio svojim ljudima da se odmah upute ka selu Rasipnoe, gde se navodno uputio pilot Suhoja.

Jedan od pobunjenika je upitao i zašto je putničkom avionu bilo dozvoljeno da leti iznad ratne zone, a potom su pobunjenici pronašli jednu crnu kutiju, kao i lične karte poginulih putnika.

(b92)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pogledajte dosad neobjavljen snimak koji otkriva ko je srušio malezijski avion! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.