Portparol ruske Istražne komisije: ISIS politički je paravan za krijumčarenje u ogromnim razmerama!

Advertisement

Ilustracija

Grupa „Islamska država“ politički je paravan za krijumčarenje u ogromnim razmerama, uključujući naftu, rekao je portparol ruske Istražne komisije Vladimir Markin.

– Terorističke organizacije, koje su zabranjene u Rusiji – „Islamska država“ i „Al nusra“ samo su politički paravani za ogroman biznis krijumčarenja nafte, novca, oružja, predmeta kulturno-istorijskog nasleđa, ljudskih organa kao i robova – napisao je Markin u listu „Izvestija“.

On je ocenio da su slabi političari, kao što su turski ili ukrajinski lideri, samo marionete, kojima upravljaju gazde iz senke.

Saradnja sa teroristima i krijumčarima usmerena je protiv svih naroda, navodi Markin i ističe da će Rusijamobilizovati sve napore u borbi protiv kriminala u Rusiji i u Zajednici nezavisnih država.

– Mreže krijumčarenja, falsifikovanja, droge i ilegalnih migranata mogu se koristiti za terorističke napade, kao što je nedavno bio slučaj u Parizu – rekao je on.

Markin je upozorio da će Rusija uvesti oštrije migracione politike i propise prema zemljama koje ne mogu da kontrolišu uticaj međunarodnog kriminala i njegovih saučesnika u informacionom ratu protiv Rusije, prenio je TAŠ.

– To su mere predostrožnosti, a ne osvete – tvrdi Markin i ističe da sloboda ne može da postoji bez bezbednosti.

On je dodao da teroristi i njihovi saradnici sanjaju da zastraše Rusiju i da otežaju život Rusima.

– To se nikada neće dogoditi. Mi ćemo ojačati bezbednost u našoj zemlji i za naš narod – napisao je Markin.

(srna)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Portparol ruske Istražne komisije: ISIS politički je paravan za krijumčarenje u ogromnim razmerama!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.