Predsednik ERDOGAN napao nemačkog AMBASADORA: „Ovo nije vaša zemlja, ovo je Turska“!

Advertisement

Predsednik Turske

foto: AP/Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan žestoko je ukorio strane diplomate koji su prisustvovali današnjem suđenju dvojici turskih novinara optuženim za špijunažu, a kojima prete doživotne zatvorske kazne.

„Šta vi mislite ko ste? Šta radite ovde?“, rekao je Erdogan u govoru u Istanbulu koji je prenosila televizija, optuživši strane izaslanike da „demonstriraju snagu“.

U petak je počelo suđenje Čanu Dundaru, glavnom uredniku vodećeg opozicionog lista „Džumhurijet“ i Erdemu Gulu, šefu biroa u Ankari, optuženim za špijunažu i otkrivanje državnih tajni zbog teksta u kojem su optužili Erdoganovu vladu da pokušava da nelegalno isporuči oružje u Siriju.

Ovaj sudski proces je privukao pažnju nekoliko ambasadora država članica EU, uključujući nemačkog ambasadora koji je došao na početak suđenja.

„Ovo nije vaša zemlja, ovo je Turska“, kazao je Erdogan i dodao da diplomate mogu da rade samo u okviru misija i da je „za sve drugo potrebna dozvola“.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Predsednik ERDOGAN napao nemačkog AMBASADORA: „Ovo nije vaša zemlja, ovo je Turska“!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.