Premijer Aleksandar VUČIĆ: Nijedan strani AMBASADOR neće voditi politiku Vlade Srbije

Advertisement

Odgovor premijera

foto: Tanjug

Nijedan strani ambasador neće voditi politiku Vlade Srbije, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić, dodajući da je to zato što je Srbija svoja, suverena i nezavisna, a o njenoj budućnosti odlučuju građani.

„Znam da bi mnogi voleli slabu Vladu, a pre svega slabog Vučića, ali po prvi put mi kao zemlja počinjeno da pobeđujemo i zato nijedan ambasador neće voditi politiku naše vlade“, rekao je Vučić gostujući na RTS.

Strateški cilj Srbije je da bude evropskom putu, dodao je.

[adsenseyu5]

„Mi želimo da pripadamo tom društvu, to ne krijemo, ali želimo i najbolje moguće odnose s Rusijom, ali istovremeno imamo najbolje odnose s Kinom. Mi uostalom ne bismo imali ni ovaj rast ni ovakve javne finansije, da Kinezi nisu uzeli Železaru, i hvala im na tome“, naveo je Vučić.

Kraj vlasti Merkelove bio bi kraj Evrope kakvu poznajemo

Može se lako desiti da bi kraj vlasti Angele Merkel naredne godine značio i kraj Evrope kakvu znamo i Evropske unije, ocenio je večeras on.

[adsenseyu1]

Na pitanje može li da zamisli da bi Merkelova naredne godine mogla da izgubi izbore, te kako bi to uticalo na budućnost Evrope, Vučić je rekao da je to sasvim moguća opcija, te da bi to svakako značilo kraj Evrope kakvu sada vidimo.

Nama na Balkanu, dodao je, to bi bio poseban hendikep, jer, kako je naveo, „imali smo istu svi ovde adresu i nekoga ko će da nas pozove i pomogne, a ko će da nas pozove ako se odnosi u Evropi promene.

„Vidimo da se mnogi raduju da ona izgubi, ali ja neću da se radujem, jer ona nas spasila sukoba i nemira kad je počela kriza s migrantima i kad se ovde pretilo sankcijama“, rekao je Vučić i dodao da on jeste lojalan Merkelovoj, ali da tu nije reč o lojalnosti, već je to pitanje racija.

[adsenseyu1]

„Ona je mnogo uložila u Evropu, oni imaju suficit veći nego sve druge zemlje Unije, oni su najjača zemlja u Evropi, to jednostavno nije za poređenje. A što se nekome ljulja vlast ne znači uvek da će se završiti gubitkom izbora“, zaključio je.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijer Aleksandar VUČIĆ: Nijedan strani AMBASADOR neće voditi politiku Vlade Srbije"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.