Premijer VUČIĆ: Srbija neće biti „parking“, ili „sabirni centar“ za izbeglice

Advertisement

Preševo

foto: Tanjug/Irfan Ličina

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće biti biti „parking“, ili „sabirni centar“ za izbeglice, i da će se „prema minimalnom broju izbeglica“ koje su ostale u Srbiji posle zatvaranja balkanske rute ponašati humano i u skladu sa zakonom.

Vučić je, komentarišući zatvaranje balkanske rute, rekao da se Srbija ponaša u skladu sa onim što na terenu rade Nemačka, Astrija, Slovenija, Hrvatska i da će se tako ponašati i ubuduće.

„Mi ćemo se prema minimalnom broju izbeglica na našoj teritoriji ponašati u skladu sa međunarodnom javnim i humanitarnim pravom, naravno pokazujući svoje ljudsko i humano lice“, rekao je Vučić.

On je istakao da će država nastaviti da se ponaša odgovorno i šititi ljudska prava izbeglih, ali i sopstvene nacionalne interese.

„Srbija neće biti parking ili sabirni centar za izbeglice“, rekao je Vučić. Vučić smatra da EU ni posle Samita EU-Turska nije pružila sveobuhvatno rešenje.

Vučić je rekao i da nije stručnjak za „belosvetska pitanja“ kao što su neretko kod nas pojedinci, već da je opterećen dnevnim važnim problemima u zemlji, poput opasnosti od novih poplava.

„Niti nam je ko pomagao, niti nam je ko odmagao, sami smo sebi pomagali, a nijedna nas nedaća nije mimoiššla, od činjenice da su svi koji su izbegli sa Bliskog istoka prešli preko Srbije, do toga da nas nisu mimošišle ni elementarne nepogode“.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijer VUČIĆ: Srbija neće biti „parking“, ili „sabirni centar“ za izbeglice"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.