Premijer VUČIĆ: Srbija neće biti „parking“, ili „sabirni centar“ za izbeglice

Preševo

foto: Tanjug/Irfan Ličina

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće biti biti „parking“, ili „sabirni centar“ za izbeglice, i da će se „prema minimalnom broju izbeglica“ koje su ostale u Srbiji posle zatvaranja balkanske rute ponašati humano i u skladu sa zakonom.

Vučić je, komentarišući zatvaranje balkanske rute, rekao da se Srbija ponaša u skladu sa onim što na terenu rade Nemačka, Astrija, Slovenija, Hrvatska i da će se tako ponašati i ubuduće.

„Mi ćemo se prema minimalnom broju izbeglica na našoj teritoriji ponašati u skladu sa međunarodnom javnim i humanitarnim pravom, naravno pokazujući svoje ljudsko i humano lice“, rekao je Vučić.

On je istakao da će država nastaviti da se ponaša odgovorno i šititi ljudska prava izbeglih, ali i sopstvene nacionalne interese.

„Srbija neće biti parking ili sabirni centar za izbeglice“, rekao je Vučić. Vučić smatra da EU ni posle Samita EU-Turska nije pružila sveobuhvatno rešenje.

Vučić je rekao i da nije stručnjak za „belosvetska pitanja“ kao što su neretko kod nas pojedinci, već da je opterećen dnevnim važnim problemima u zemlji, poput opasnosti od novih poplava.

„Niti nam je ko pomagao, niti nam je ko odmagao, sami smo sebi pomagali, a nijedna nas nedaća nije mimoiššla, od činjenice da su svi koji su izbegli sa Bliskog istoka prešli preko Srbije, do toga da nas nisu mimošišle ni elementarne nepogode“.

(Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Premijer VUČIĆ: Srbija neće biti „parking“, ili „sabirni centar“ za izbeglice"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.