Profesor Džerald Polak otkrio: Postoje DVE VRSTE vode!

Advertisement

Šta je voda?

Profesor Džerald Polak, foto: screenshot

Profesor bioinženjeringa, Džerald Polak, sa Univerziteta u Vašingtonu, daje odgovor na pitanje da li postoji četvrto agregatno stanje vode i ako postoji, gde se može naći.

On kaže da nije sva voda H2O, što je potpuno novo saznanje u odnosu na ono što smo učili u školi.

Dr Džerald Polak je razvio teoriju o vodi koja je proglašena revolucionarnom. On je proteklu deceniju proveo ubeđujući svetsku javnost da voda zapravo nije tečnost.

Polak je svoj doktorat iz biomedicinskog inženjeringa dobio na Univerzitetu u Pensilvaniji 1968. godine. On je zatim počeo da radi na Univerzitetu u Vašingtonu kao profesor bioinženjeringa. Polak je godinama istraživao mišiće i načine na koje se oni kontrahuju. Bilo mu je čudno da najuobičajenije ideje o kontrakciji mišića nisu uključivale vodu, uprkos tome što je mišićno tkivo 99% voda.

On je naveo da su istraživanja vode u njegovoj laboratoriji usmerena na otkrivanje jedne od najvećih tajni prirode.

[adsenseyu5]

On u svojoj knjizi „Ćelije, gelovi i pokretači života“ iz 2001. godine objašnjava na koji način funkcionišu ćelije. Istraživanja ukazuju na to da čitavu biologiju ćelija pokreće jedinstveni mehanizam – fazni prelaz. Voda je apsolutno ključna za svaku funkciju ćelije, bilo da je to kontrakcija mišića, podela ćelija ili prenošenje informacija putem nerava.

U ovoj neverovatnoj knjizi su izazvani mnogi koncepti koji su prihvaćeni u konvencionalnoj biologiji ćelija. Osnovna pretpostavka knjige jeste da je ćelijska citoplazma u obliku gela, a ne u obliku vodenog rastvora kao što se smatra.

Voda ćelijama daje negativni naboj

Druge nerazdvojne razlike između obične vode i EZ vode (vode u četvrtom agregatnom stanju) uključuju njenu strukturu. Tipična česmuša je H2O, ali EZ voda je u stvari H3O2, koja je mnogo viskoznija, uređenija i alkalnija od redovne vode, a čak poseduje i drugačija optička svojstva. Refraktivni indeks EZ vode je oko 10 puta veći od obične vode. EZ voda takođe poseduje 10 puta veću gustinu i negativan naboj (negativan električni potencijal). To verovatno daje odgovor na pitanje zašto su ljudske ćelije pod negativnim nabojem.

[adsenseyu5]

Dr Polak objašnjava:

„Svi znaju da je ćelija pod negativnim nabojem. Ako ubacite elektrodu u bilo koju od ljudskih ćelija, izmerićete negativni električni potencijal. Udžbenici tvrde da je za ovakav potencijal odgovorna membrana, zajedno sa jonima koji se u njoj nalaze.

Međutim, ukoliko izmerite potencijal gela bez membrane, dobijate istu brojku -100 ili -150 milivolti. Unutrašnjost ćelije je poput gela. Pomalo je iznenađujuće da nešto bez membrane daje isti električni porencijal kao ćelija koja ima membranu.

Upravo zato se nameće pitanje: odakle potiče negativan potencijal? Ja smatram da on dolazi iz vode, pošto EZ voda unutar ćelije poseduje negativan naboj. Slično je i sa gelom. Smatram da su ćelije pod negativnim nabojem zato što je voda koja se nalazi u ćeliji u stvari EZ voda, a ne obična, neutralna H2O“.

foto: printscreen YouTube

Kako nastaje EZ voda?

Jedno od najvećih iznenađenja je da je ključni sastojak za stvaranje EZ vode u stvari svetlost, odnosno elektromagnetna energija, bilo u obliku vidljivog svetla, UV svetla ili IR svetla, kojima smo okruženi svuda. Infracrveno svetlo je najjače, naročito na talasnim dužinama od oko 3 mikrometra, odnosno svuda oko nas. EZ voda može nastati na bilo kojoj hidrofilnoj površini gde ima infracrvenog svetla.

EZ voda u prirodi nastaje tako što se sloj po sloj molekula slažu jedan na drugi. Na primer, led ne nastaje direktno iz obične vode, već voda prvo pređe u EZ vodu, a zatim ona u led. Isto tako je i kada se led otapa, prvo nastaje EZ voda, a zatim obična voda. Dakle, EZ voda je u stvari intermedijerno stanje.

CRKVA U PLANINI – SRPSKO SVETILIŠTE IZ 3. VEKA: Skrivena pećina iz koje izvire voda koja leči

Otapanje leda je odličan način za dobijanje EZ vode koja je inače prilično zdrava za ljudski organizam“, kaže dr Polak.

Testirajući uzorke vode pomoću spektrofotometra u UV oblasti, dr Polak je otkrio da na talasnoj dužini od 270 nanometara u UV oblasti EZ voda apsorbuje svetlost. Što više svetlosti EZ voda upije na taj način, više vode sadrži. EZ voda je prilično stabilna i može da održi svoj oblik neko vreme. Uzorkovanjem vode iz reka Gang i Lurd, otkriveno je da ove reke sadrže velike količine EZ vode.

foto: printscreen YouTube

Kako doći do EZ vode?

Izvorska voda – pod pritiskom voda postaje strukturirana.

Topljenje leda – led se pretvara u EZ vodu prilikom topljenja pre nego što se pretvori u običnu vodu.

Centrifugiranje – vrtložne pojave su česte u prirodi, u potocima, rekama, vodopadima itd. Vrtlog je neka vrsta mehaničke smetnje ili uzburkanosti.

Centrifugiranjem (izazivanjem mehaničke vrtložne pojave) vrlo lako se povećava struktura. Postoje posebne centrifuge za centrifugiranje vode.

VEČITA DILEMA: Kisela ili obična voda

Ceđenje – strukturirana voda se nalazi i u ćelijama biljaka.

Antioksidanti – mnoga tkiva u našem organizmu su negativna. Naše ćelije su pod negativnim nabojem, dok su oksidanti pod pozitivnim nabojem.

Antioksidanti održavaju negativni naboj u našem organizmu.

Sunčeva svetlost – svetlo stvara strukturiranu, EZ vodu.

Cirkulacija – crvena krvna zrnca se kreću kroz kapilare, a pokreće ih svetlo. Protok se ubrzava na svetlu.

Infracrvena svetlost – energija se stvara svuda i pokreće procese u našem organizmu.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Profesor Džerald Polak otkrio: Postoje DVE VRSTE vode!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.