PROMENA IZNOSA: Evo koliko ćemo plaćati pretplatu za RTS!

Izabran novi direktor

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će RTS i RTV biti finansirane sa 4 milijarde dinara od povećanja akciza na gorivo, a da pretplata neće biti viša od 150 dinara.

Premijer je na pres konferenciji rekao da je MMF s tim bio potpuno saglasan.

Vučić je rekao da će država dati za te dve televizije četiri milijarde dinara i da je to urađeno tako da građani ne bi morali da plaćaju veliki novac za javni servis na ime pretplate.

Dva su razloga za takvu odluku, rekao je premijer: prvi, da se onima koji su redovne platiše, a pre svega penzioneri, ne desi da povećanje koje će uslediti od prvog januara sledeće godine daju u celini ili većim delom za pretplatu, a drugi je taj da se postavlja pitanje kolika bi naplata uopšte bila ukoliko bi pretplata za javni servis bila velika.

Vučić je dodao da bi bila velika šteta da nacionalni servis nestane, kao što smatra i da je bila šteta što niko nije bio zainteresovan za Tanjug, ali da je malo ko zaista brinuo za nacionalnu agenciju, već su imali druge motive.

– Kao što ste videli, Tanjug je vredeo onoliko koliko je trebalo da se pljune vlada, a niko drugi se nije brknuo u džep ni dinar da izdvoji i da kaže evo ja ću da dam nešto da bi Tanjug opstao, ili bilo šta drugo – primetio je Vučić i zaključio:

– Najlakše je tuđim parama nešto obavljati i stalno tražiti od države, a gledati da se državi nista ne pruži.

(tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "PROMENA IZNOSA: Evo koliko ćemo plaćati pretplatu za RTS!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.