Putin: Nismo znali da će nam „zabosti nož u leđa“, inače bismo ranije poslali S-400 u Siriju! – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

Rusija bi odavno razmestila protivvazdušne raketne sisteme S-400 da je razmatrala mogućnost izdajničkog „zabadanja noža u leđa“, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin nakon razgovora sa francuskim kolegom Fransoa Olandom večeras u Moskvi.

Putin je rekao da razmeštanje S-400 nije razmatrano ranije jer niko nije mogao da pretpostavi da bi bezbednost ruske avijacije mogla da bude ugrožena.

Govoreći o vojnoj operaciji u Siriji, ruski predsednik je naglasio da je infrastruktura Islamske države u velikoj meri uništena, a finansijsko stanje uzdrmano.

[adsenseyu1]

Putin je, takođe, istakao da borba protiv terorista u Siriji nije moguća bez kopnene vojske, dok tu ulogu trenutno može da igra isključivo sirijska armija.

Ruski i francuski predsednici dogovorili su se da će povećati saradnju u borbi protiv terorizma u vidu razmene informacije i koordinisanog rada vojnih specijalista.

S-400 stigao u Siriju: Ovo su prve fotografije najmoćnijeg protivvazdušnog sistema! – VIDEO

„Neophodno je dostići konsenzus kako bi se formirala široka koalicija za borbu protiv terorizma“, rekao je on.

[adsenseyu1]

Sa druge strane, francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da Rusija i Francuska moraju da deluju zajednički u borbi protiv terorizma.

(sputnjik)

Budite prvi sa komentarom na članku "Putin: Nismo znali da će nam „zabosti nož u leđa“, inače bismo ranije poslali S-400 u Siriju! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.