Srpski sudija proglašen je za NAJBOLJEG arbitra na planeti

Advertisement

Ilustracija

foto: AFP/Patrik Stollarz

Ugledni sajt „worldreferee.com“, na osnovu ocena u poslednjih deset godina, proglasio je našeg sudiju za najuspešnijeg na planeti.

Ovaj portal objavio je listu najboljih delilaca pravde u fudbalu, a na prvom mestu našao se naš Mažić.

[adsenseyu5]

Četrdesetčetvorogodišnji arbitar iz Vrbasa tako je zasenio velikane poput Turčina Čakira, Engleza Veba, Nemca Briha, Holanđanina Kujpersa i ostalih sudijskih „aždaja“ koji su vodili najveće evropske mečeve u proteklom periodu.

Inače, lista najboljih sudija, gde je prvo mesto pripalo Mažiću, pravljena je na osnovu ocena koje su arbitri dobijali u poslednjih deset sezona.

Milorad Mažić dobio je priznanje i za najbolje odsuđenu utakmicu – u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj prošle godine kada je Belgija pobedila Holandiju s visokih 4:0.

– Nema sumnje da je Mažić najbolji srpski sudija svih vremena. To je pokazao na brojnim važnim evropskim utakmicama, kako u Ligi šampiona i Ligi Evrope, tako i na Evropskom prvenstvu i proteklom Mundijalu. Siguran sam da će ove godine suditi finale Lige šampiona – nedavno je izjavio predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

Ipak, uprkos silnim priznanjima koje dobila naš najbolji arbitar, u Srbiji i dalje ima onih koji osporavaju njegov rad u učinak. Poznato je da je Crvena zvezda posle poraza u Kruševcu tražila izuzeće Milorada Mažića za sva vremena.

[adsenseyu1]

Top 10

1. Milorad Mažić, Srbija
2. Ćunejt Čakir, Turska
3. Hauard Veb, Engleska
4. Bjorn Kujpers, Holandija
5. Feliks Brih, Nemačka
6. Viktor Kasai, Mađarska
7. Ravšan Ihmatov, Uzbekistan
8. Frank de Bleker, Belgija
9. Pedro Proensa, Portugal
10. Horhe Larionda, Španija

Prijateljski meč: I danas na centru

Za Milorada Mažića nema predaha. Srbin nije bio delegiran za utakmice kvalifikacija, ali će danas (17.00) deliti pravdu na prijateljskom meču Rumunije i Irana u Kazanju. Zajedno s njima u Rusiji će biti i pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir sport/Goran Anđelković)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Srpski sudija proglašen je za NAJBOLJEG arbitra na planeti"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.