Šta će na ovo reći PUTIN: Turska oslobodila ubicu ruskog pilota! – VIDEO

Advertisement

Intervju

foto: Tanjug/AP

Glavno tužilaštvo Turske nije podiglo optužnicu protiv ubice ruskog pilota Su-24 Olega Peškova, oborenog od strane Turske.

Ova odluka obrazložena je nedostatakom dokaza, saopštio je advokat Alparslana Čelika Murat Ustjundag.

[adsenseyu1]

On je rekao da će protiv njega biti podignuta optužnice zbog nezakonitog posedovanja oružja.

„Smrt pilota mogla je da nastupi zbog gelera u glavi, unutrašnjeg krvarenja ili četiri metka ispaljena sa zemlje u njegovom pravcu. Razdaljina između mog klijenta i ruskog pilota koji se katapultirao je prevelika za pucanje.

[adsenseyu1]

Osim toga, zamislite odred od 500 ljudi koji puca u isto vreme. Kako možete da odredite o čijem oružju se radi i ko je ispalio ta četiri metka? Ako i nađete oružje, ne zna se ko je pucao“, rekao je Ustundag.

Ubijeni ruski pilot Oleg Peškov (Foto Reuters)Ubijeni ruski pilot Oleg Peškov (foto: Reuters)

Alparslan Čelik, koji je prvobitno tvrdio da je ubio ruskog pilota, uhapšen je zajedno sa još 13 lica u turskom gradu Izmiru početkom aprila zbog nezakonitog posedovanja oružja. Iako je prihvatio odgovornost za ubistvo kao komandant militantne grupe, Čelik je rekao da je svojoj grupi naredio više puta da ruskog pilota zarobe, umesto da ga ubiju.

Turski lovac F-16 oborio je 24. novembra ruski bombarder Su-24, a nakon što se pilot Oleg Peškov katapultirao, ubili su ga sa zemlje pripadnici oružane grupacije koju je predvodio Alparslan Čelik.

(vesti-online.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Šta će na ovo reći PUTIN: Turska oslobodila ubicu ruskog pilota! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.