Stigao avion erbas A330 koji će od 23. juna leteti na liniji Er Srbije od Beograda do Njujorka! – VIDEO

Advertisement

Stigao u Srbiju

foto: Air Serbia

Avion erbas A330, sa oznakom Er Srbija, koji će od 23. juna leteti na liniji Er Srbije od Beograda do Njujorka, svečano je dočekan na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

Reč je o prvom širokotrupnom avionu za redovni interkontinetalni saobraćaj između Balkana i SAD, Beograda i Njujorka, posle 24 godine.

 Svečani doček za avion
Foto: Tanjug, Svečani doček za avion

Avion, koji je stigao iz Abu Dabija, dočekan je na beogradskom aerodromu tradicionalnim pozdravom vodenim topovima. Tim letom su doputovali i generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

[adsenseyu1]

Letom je upravljao kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije.

foto: Vlada Srbije / Promo

Avion će biti registrovan pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije, nakon čega će se vratiti u Abu Dabi gde će biti završeno opremanje unutrašnjosti kabina.

[adsenseyu1]

Erbas A330 je najveći avion u floti Er Srbije. Iznajmljen je od indijskog Djet ervejza koji je partner Etihada.

foto: Tanjug

Srpski avioprevoznik će biti jedina kompanija koja ima takav let u okruženju.

Er Srbija je nabavkom prvog širokotruponog aviona obeležila naredni korak u svom razvoju kao vodeće aviokompanije u regionu.

foto: Vlada Srbije / Promo

Taj avion ima ukupno 254 mesta – 236 sedišta u ekonomskoj klasi i 18 u biznis klasi. Letovi do Njujorka će se obavljati pet puta nedeljno.

Dolazak aviona erbas A330 je najnoviji korak u okviru velikog programa obnove flote čija je realizacija započeta 2013. godine, otkada je kompanija uvela 10 uskotrupnih ebrbasa nove generacije, čime je prosečna starost flote smanjena sa 25 na 10 godina.

U erbasu A330 će tokom leta biti dostupan sistem za zabavu na svakom sedištu, sa širokim izborom filmova i muzike na srpskom i enegleskom jeziku, kao i sedišta čiji se nasloni mogu u potpunosti oboriti u biznis klasi i novi izbor obroka na letu uključujući i izbor obroka na zahtev za goste u biznis klasi.

foto: Vlada Srbije / Promo

Karte su u prodaji od februara po ceni počev od 399 evra.

Prve tri karte nacionalne aviokompanije Er Srbija za let na liniji Beograd-Njujork kupili su na Medjunarodnom sajmu turizma ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, premijer Aleksandar Vučić i građanka Marija Gaćeša, koja ima i srpsko i američko državljanstvo.

Er Srbija je ranije saopštila da nudi povratnu kartu za polaske iz Beograda po ceni počev od 399 evra u ekonomskoj i 2.499 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

foto: Vlada Srbije / Promo

Letovima za Njujork su dodeljeni brojevi YU500 i YU501, isti brojevi koje je koristio prethodnih Er Srbije, JAT, kad je pre 24 godine direktno leteo za Njujork.

Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i polaziće iz Beograda u 7.30, ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a sletaće na JFK u podne po lokalnom vremenu, dok će petkom i subotom poletati iz Beograda u 12.55 i sletati u 17.25 u Njujork.

Povratni let će polaziti u 14.40 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, sletaće u Beograd u 5.30 ujutru, a petkom i subotom će polaziti u 19.30 i sletati u Beograd u 10.20.

Er Srbija sada ima jedan širokotrupni avion, 14 uskotrupnih aviona i šest turboelisnih letelica.

Aerodom „Nikola Tesla“ nabavio je veću količinu sigurnosne opreme, transportnih sredstva i nove avio-ulaze da bi letovi ka SAD bili što bolje realizovani.

(Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Stigao avion erbas A330 koji će od 23. juna leteti na liniji Er Srbije od Beograda do Njujorka! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.