STIGLA JE JESEN, A SA NJOM I GRIP: Na vreme sprečite ozbiljne komplikacije, ne ignorišući ove simptome!

Advertisement

prehlada

Foto: Pixabay

Sezona gripa je počela i kako ne bi došlo do ozbiljnih komplikacija ili posledica poput upale pluća pridržavajte se sledećih saveta.

Gripa je uvek bilo i biće ga, ali ukoliko se pridržavate saveta neće biti strašan. On zapravo predstavlja teško infektivno oboljenje. Može se pojaviti i kod vakcinisanih osoba, ali će simptomi biti znatno blaži.

Simptomi sezonskog gripa su veoma visoka temperatura, malaksalost u mišićima, bol u zglobovima, glavobolja, gušobolja, kijavica i suv kašalj.

[adsenseyu5]

Prevencija gripa podrazumeva održavanje higijene, izbegavanje zagušljivih prostorija i zdrav stil života. Vakcinacija je najbolji vid prevencije. Posebno se preporučuje trudnicama, deci, starijim osobama i hroničnim bolesnicima.

Imunitet se poboljšava šetnjama, svežim vazduhom, toplo-hladnim tuševima, aromaterapijom i zdravom ishranom.

Protiv virusa ćete se najbolje zaštititi unošenjem hrane koja podiže imunitet, pre svega voća i povrća. Efikasni su i probiotici, kako oni koje kupujemo u prodavnici, tako i zeleni, ehinacea ili čaj od šipurka. Topli napici od zove takođe su se pokazali kao odlični čuvari od gripa…

NATO vojnici se žale: RUSI nas zastrašuju, počeli smo da umotavamo telefone u KONDOME

Tegobe koje izaziva grip najčešće nastaju naglo i traju oko nedelju dana. Kako bi se što pre izlečili, potrebno je da mirujete sve dok ne budete potpuno oporavljeni.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/izvor:Blic)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

 

Budite prvi sa komentarom na članku "STIGLA JE JESEN, A SA NJOM I GRIP: Na vreme sprečite ozbiljne komplikacije, ne ignorišući ove simptome!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.