Svet na ivici velikog rata: Turska napravila opasnu grešku

Advertisement

Ilustracija

Ruski Suhoj-24 koji je oboren na granici Sirije i Turske izaziva različite reakcije širom sveta.

Moskva zauzela oštar stav prema Turskoj, a Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije je otkazao posetu Turskoj koja je bila planirana za sutra.

Reagovala je i Evropska komisija čiji predstavnik je izrazio zabrinutost zbog incidenta sa ruskim avionom.

„Pažljivo pratimo situaciju i pokušavamo da shvatimo šta se tačno desilo. Iz tog razloga ne možemo davati dodatne komentare“, rekao je zvanični predstavnik EK Aleksandar Vinterštajn, prenosi Sputnjik.

Ujedinjene nacije su takođe saopštila da bi incident sa ruskim avionom mogao potpuno zakomplikovati već složenu situaciju u Siriji, javlja ruska novinska agencija RIA Novosti.

Reakcije stižu iz celog sveta. Predsednik Češke Miloš Zeman osudio je akcije Turske zbog situacije oko ruskog aviona Su-24, a zvanični London je saopštio da radi na istrazi celog incidenta.

Rusija će zatražiti od Ankare iscrpno objašnjenje, povodom pada ruskog Su-24 u Siriji, saopštio je prvi zamenik predsednika komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič, a Dmitri Peskov, portparol Putinovog kabineta, odbio je da komentariše pitanje ruskog aviona, što dodatno svedoči o složenosti situacije.

(rs.sputniknews.com)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Svet na ivici velikog rata: Turska napravila opasnu grešku"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.