TERORIZAM: Šefica evropske diplomatije Federika MOGERINI briznula u PLAČ! – VIDEO

Advertisement

Reakcija

foto: AP/Tanjug

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je danas „užas“ zbog „terorističkih napada“ na aerodromu i u metro stanici u Briselu u kojima je ubijeno najmanje 28 ljudi.

„Ovim napadima teroristi su pali na najniži nivo u službi mržnje i nasilja“, rekao je Tusk u saopštenju. Jedan od napada bio je u metro stanici Malbek, koja se nalazi nekoliko stotina metara od zgrada evropskih institucija u Briselu.

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini koja je govorila iz glavnog grada Jemena Amana gde se nalazi u poseti izjavila je danas da je „ovo vrlo tužan dan za Evropu“.

„Ovo je vrlo tužan dan zu Evropu, u trenutku u kome Evropa i njen glavni grad doživljavaju istu bol kroz koju je ovaj region (Bliski istok) osetio i koji oseća svaki dan“, rekla je Federika Mogerini na ivici suza u izjavi pored jordanskog ministra spoljnih poslova Nasera Džudeha.

„Solidarišemo se ne samo sa patnjom žrtava nego takodje u odgovoru na ta dela i u zajedničkom sprečavanju radikalizacije i nasilja“, rekla je Federika Mogerini i briznula u plač.

Prethodno je i jemenski ministar Džudeh oštro osudio „kriminalne i terorističke“ napade.

(Beta)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "TERORIZAM: Šefica evropske diplomatije Federika MOGERINI briznula u PLAČ! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.