Trenutno je Srbija u ČETVRTOM ŠEŠIRU za SP, a evo šta joj je potrebno za TREĆI

Advertisement

Pobeda

foto: Reuters

Fudbaleri Srbije ne samo da su se posle osam godina plasirali na Svetsko prvenstvo nego su svima omogućili da prave sastave šešira pred sam žreb (1. decembar). Izvesno je da će se „orlovi“ naći u trećem ili četvrtom šeširu, zavisno od finiša kvalifikacija.

Za sada je poznato 17 učesnika Svetskog prvenstva. Iz Evrope, pored domaćina Rusije, na završnom turniru igraće i Belgija, Nemačka, Engleska, Španija, Poljska, Island i Srbija. Brazil je jedini siguran učesnik iz Južne Amerike, iz Azije će na prvenstvo Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Afrika je kao učesnike dala Nigeriju i Egipat, dok su se iz Srednje Amerike na Mundijal plasirali Meksiko i Kostarika.

[adsenseyu5]

Već se javljaju brojne kalkulacije oko izgleda šešira, a jedno je sigurno, Srbiju čeka pakao na žrebu. Ukoliko se svi favoriti plasiraju na prvenstvo, „orlovi“ će biti u četvrtom šeširu, čiji se sastav određuje prema poziciji na FIFA rang listi

Ipak, ukoliko dva favorita „zakažu“, eto naše selekcije u trećem šeširu. Pre svega, naši momci navijaju da Argentina završi učešće u kvalifikacijama, pošto su „gaučosi“ trenutno ispod crte. Onda bi im za prelazak u viši šešir trebao kiks još jednog favorita. Ali, o tom potom, odgovor ćemo dobiti posle baraž mečeva u novembru.

Kako izgleda preliminarni sastav šešira?

Prvi: Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

Drugi: Španija, Čile, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Italija, Urugvaj

Pogledajte proslavu u svlačionici Srbije! – VIDEO

Treći: Danska, Kostarika, Island, SAD, Švedska, Tunis, Senegal, Egipat

Četvrti: Iran, Srbija, Japan, Nigerija, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija

Važno je napomenuti da su boldovani timovi otišli na Svetsko prvenstvo, a da su šeširi napravljeni tako što je uračunato da će se svi favoriti plasirati na prvenstvo u Rusiju. Iznenađenja su, naravno, moguća, što će dovesti do pomeranja na listi.

(Skandalozno.rs/Milan Zarić,Blic.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Trenutno je Srbija u ČETVRTOM ŠEŠIRU za SP, a evo šta joj je potrebno za TREĆI"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.