TURSKA popustila: ERDOGAN se izvinio PUTINU zbog pogibije ruskog pilota!

Advertisement

Ilustracija

foto: AP/Tanjug

Turski predsednik Tajip Erdogan uputio je izvinjenje ruskom kolegi Vladimiru Putinu zbog pogibije ruskog pilota.

[adsenseyu6]

Erdogan je u pismu koje je poslao Putinu iskazao i spremnost da se obnove odnosi Ankare i Moskve, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Erdogan je Rusiju nazvao „prijateljem i strateškim partnerom“ Ankare, sa kojim tuski zvaničnici ne žele da pokvare odnose.

Podsetimo, turski avioni su u novembru prošle godine iznad Sirije oborili ruski Su-24.

Tada je Putin rekao da je „Turska zabola nož u leđa Rusiji„.

Ruski predsednik je samo dan nakon obaranja SU-24 rekao da je turski vojni avion pogodio ruski, iako je leteo čak kilometar dalje od turske granice i ničim nije predstavljao pretnju njenoj bezbednosti, i dodao da je cilj njegovog nadletanja bila provincija Latakija u Siriji i terorističke baze u njoj.

ERDOGAN TRAŽIO IZVINJENJE MOSKVE

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je u novmebru prošle godine za CNN da se njegova zemlja zasigurno neće izvinjavati i dodao da je ruski borbeni avion Su-24 narušio turski vazdušni prostor nedaleko od granice sa Sirijom.

[adsenseyu1]

„Ako neko treba da se izvinjava, to nismo mi. Oni koji su narušili naš vazdušni prostor treba da se izvinjavaju. Naši piloti i oružane snage jednostavno su vršili svoju dužnost, koja se sastoji u odgovaranju na kršenje pravila. Mislim da je u tome ključ“, rekao je on između ostalog pre nešto više od 6 meseci.

https://youtu.be/Vmv6QDYJsV4

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "TURSKA popustila: ERDOGAN se izvinio PUTINU zbog pogibije ruskog pilota!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.