TURSKA popustila: ERDOGAN se izvinio PUTINU zbog pogibije ruskog pilota!

Ilustracija

foto: AP/Tanjug

Turski predsednik Tajip Erdogan uputio je izvinjenje ruskom kolegi Vladimiru Putinu zbog pogibije ruskog pilota.

Erdogan je u pismu koje je poslao Putinu iskazao i spremnost da se obnove odnosi Ankare i Moskve, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Erdogan je Rusiju nazvao „prijateljem i strateškim partnerom“ Ankare, sa kojim tuski zvaničnici ne žele da pokvare odnose.

Podsetimo, turski avioni su u novembru prošle godine iznad Sirije oborili ruski Su-24.

Tada je Putin rekao da je „Turska zabola nož u leđa Rusiji„.

Ruski predsednik je samo dan nakon obaranja SU-24 rekao da je turski vojni avion pogodio ruski, iako je leteo čak kilometar dalje od turske granice i ničim nije predstavljao pretnju njenoj bezbednosti, i dodao da je cilj njegovog nadletanja bila provincija Latakija u Siriji i terorističke baze u njoj.

ERDOGAN TRAŽIO IZVINJENJE MOSKVE

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je u novmebru prošle godine za CNN da se njegova zemlja zasigurno neće izvinjavati i dodao da je ruski borbeni avion Su-24 narušio turski vazdušni prostor nedaleko od granice sa Sirijom.

„Ako neko treba da se izvinjava, to nismo mi. Oni koji su narušili naš vazdušni prostor treba da se izvinjavaju. Naši piloti i oružane snage jednostavno su vršili svoju dužnost, koja se sastoji u odgovaranju na kršenje pravila. Mislim da je u tome ključ“, rekao je on između ostalog pre nešto više od 6 meseci.

https://youtu.be/Vmv6QDYJsV4

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "TURSKA popustila: ERDOGAN se izvinio PUTINU zbog pogibije ruskog pilota!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.