Tužilaštvo izdalo nalog policiji da ispita šta se desilo na izvlačenju brojeva LOTO! – VIDEO

Advertisement

Policija ispituje događaj

Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je nalog policiji za prikupljanje potrebnih informacija i obaveštenja radi utvrđivanja svih činjenica i eventualnoj krivičnoj odgovornosti u vezi izvlačenja brojeva u igri na sreću LOTO Državne lutrije Srbije koje je emitovano u direktnom televizijskom prenosu na televiziji Prva, rekla je danas republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

Dolovac je istakla da je Tužilaštvo odlučno da se ceo taj slučaj detaljno ispita i poručila da će svi odgovorni biti procesurani bez obzira na funkciju koju obavljaju i poziciju koju imaju.

„Kako je u pitanju Državna lutrija Srbija potpuno smo svesni da je ovaj slučaj izazvao široko uznemirenje građana tako da ćemo o svim rezultatima istrage blagovremeno obavestiti javnost“, rekla je Dolovac.

Sinoćno izvlačenje LOTO brojeva izazvalo je veliku sumnju kod građana da je sve namešteno, prenose mediji. Naime, peti broj kombinacije najpre se pojavio na ekranu, a tek onda je kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Sumnju je izazvalo, nakon naizgled regularnog izvlačenja prva tri broja 4, 33, 12, kada je došao na red i četvrti broj odnosno iz bubnja je izvučena četvrta kuglica sa brojem 27, ali se na ekranu najpre pojavio broj 21 a odmah potom 27 kao peti broj.

[adsenseyu1]

Na ekranu je, takođe, bio prikazan i broj dobitnika iako peta kuglica zvanična još nije bila izvučena.

Državna lutrija Srbije saopštila je da je na izvlačenju igre Loto 7 od 39, u 59. kolu od 28. juna, došlo do tehničke greške izazvane ljudskim faktorom, odnosno omaškom operatera angažovanog na izvlačenju, tako što je na ekranu greškom ispisan broj 21.

Lutrija je navela da izražava žaljenje zbog greške koja se desila u toku izvlačenja u 59. kolu i dodala da će, pored svih procedura za utvrđivanje regularnosti u toku izvlačenja i one neposredno posle njega, koje su već obavljene, ispitati okolnosti koje su dovele do nastale greške, odnosno previda koji se desio.

https://youtu.be/uUBKrXRQG3U

(tanjug)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Tužilaštvo izdalo nalog policiji da ispita šta se desilo na izvlačenju brojeva LOTO! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.