U Manastiru Ostrog Emiru KUSTURICI uručen orden Svetog Stefana Lazarevića

Advertisement

Intervju

foto: Tanjug

Poznati režiser došao je u pratnji „Noćnih vukova“, najmasovnijeg svetskog motociklističkog kluba.

U Manastiru Ostrog danas je režiseru Emiru Kusturici uručen orden Svetog Stefana Lazarevića za izraze poštovanja Crkvi i svecima, posebno u trenutku kada su na udaru pravoslavlje i celokupna hrišćanska kultura, preneli su podgorički mediji.

Kusturica je pod Ostrog došao u pratnji “Noćnih vukova”, najmasovnijeg svetskog motociklističkog kluba. Predsednik odeljenja “Noćni vukovi” iz Crne Gore Željko Vukčević istakao je da motociklisti bar jednom nedeljno dolaze pod Ostrog.

„Danas nas je došlo desetak. Među nama je jedan član iz Rusije i dvojica iz Republike Srpske. Želimo da se poklonimo moštima Svetog Vasilija Ostroškog i da budemo pratnja našem bratu i gostu Kusturici“, kaže Vukčević.

[adsenseyu1]

Inače, u manastiru je danas obeležen praznik Svetog Vasilija Ostroškog, a hiljade vernika iz Crne Gore, zemalja regiona i sveta, celivali su mošti svetitelja koje se čuvaju u Vavedenjskom hramu, u Gornjem manastiru.

DANAS JE SVETI VASILIJE OSTROŠKI: Obratite pažnju, ovu stvar ne smete da zaboravite da uradite!

Noć pre, u okviru ponoćnog prazničnog bdenja u Crkvi Vavedenja moleban i akatist služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

[adsenseyu1]

Mitropolit Amfilohije služio je i centralnu arhijerejsku liturgiju na platou ispred Gornjeg manastira, uz sasluženje mitropolita ternopoljskog i kremenjeckog Sergija iz zapadne Ukrajine i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija.

Vasilije Ostroški (Jovanović), koji je na rođenju dobio ime Stojan, rođen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjići u Hercegovini, a zamonašio se u trebinjski manastir Uspenja Presvete Bogorodice.

(Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "U Manastiru Ostrog Emiru KUSTURICI uručen orden Svetog Stefana Lazarevića"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.