U ponedeljak POSKUPLJUJU cigarete: Ovo su nove cene!

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Počev od ponedeljka cena cigareta će skočiti, tako da će za 10 dinara poskupeti paklice iz vranjske fabrike “Britiš ameriken tobako”. Krajem nedelje stižu i korigovane cene cigareta iz niškog “Filip Morisa“.

Poskupljenje je posledica usklađivanja akciza po novom akciznom kalendaru, pišu Večenje novosti, a to znači da u slučaju da pušite paklicu cigareta dnevno, posle skoka cena u toku jedne nedelje odvajaćete 70 dinara više, dok ćete mesečno za ovaj užitak izdvajati 280 dinara više.

I dalje vam nije jasno? Da vam dočaramo do kraja: vaš skup hobi će vas stajati 3.360 dinara više nego do sada.

[adsenseyu5]

Odluka o povećanju cena cigareta iz “Filip Morisa” objavljena je u “Službenom glasniku”, dok je poskupljenje iz BAT najavljeno sredinom juna.

Cigarete iz niške fabrike poskupljuju 7. jula, a iz vranjskog BAT 3. jula.

Tako će paklica “bonda” od narednog petka koštati od 210 do 230 dinara. Za “česterfild” će biti potrebno od 230 do 250 dinara, dok je “drina” 240 do 250 dinara. Nova cena “LM” je 220 do 240 dinara, dok je “marlboro” 300 do 310 dinara.

SVETSKA BANKA: Stanovnici Srbije plaćaju INTERNET po cenama koje su među najvišima u Evropi!

Prema cenovniku BAT, paklica “pal mala” koštaće 230 dinara, za “laki strajk” biće potrebno najmanje 240, a cena ide do 260 dinara.

Među najskupljim cigaretama iz ove fabrike duvana je “kent”, čija cena 340 dinara. Kako je BAT vlasnik i “Tvornice duvana Rovinj” poskupljuju i njihove cigarete.

Za paklicu “ronhila” od 3. jula biće potrebno 250 dinara.

[adsenseyu1]

Novi akcizni kalendar za cigarete važi do 2020. godine. Usklađivanje akciza i dalje će se računati u januaru i u julu. Po novom kalendaru, specifična akciza je “teška” 1,5 dinara i cenu paklice do sada je “opterećivala” sa 64 dinara.

Od 1. jula do kraja ove godine država će od svake paklice uzimati 65,50 dinara.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "U ponedeljak POSKUPLJUJU cigarete: Ovo su nove cene!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.