Vladimir Putin: Turci su ovim pokazali da su saučesnici terorista, njihov zločin neće proći bez odgovora! – VIDEO

Advertisement

Intervju

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se javnosti pošto je turska vojska oborila ruski avion. On tvrdi da je avion oboren raketom vazduh-vazduh iz turskog vojnog aviona F16.

Turci su nam zabili nož u leđa. Ovaj njihov potez može se protumačiti kao saradnja sa islamistima – rekao je Putin.

On je objasnio da su meta aviona koji je oboren bili islamisti u Latakiji, oblasti Sirije, gde se bori većina dobrovoljaca pristiglih iz Rusije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je i da ruski vojni avion oboren četiri kilometra duboko u sirijskoj teritoriji.

OBOJICA ZVERSKI POGUBLJENI: Ruski piloti mučeni, a zatim svirepo ubijeni! – VIDEO

– Turci su ovim pokazali da su saučesnici terorista – rekao je Putin.

Ruski predsednik naglasio je i da je primećen protok nafte iz sirijske teritorije pod kontrolom teroritsta do Turske.

[adsenseyu1]

– Očigledno je. Ne samo da dobijaju prihode od šverca nafte, već imaju i zaštitu vojske jedne nacije. Ovo objašnjava zbog čega je jedna teroristička grupa toliko hrabra u svojim aktima širom sveta – dodao je Putin.

Putin je dodao i da će incident imati „ozbiljne posledice“ po rusko-turske odnose.

– Činjenica da Turska nije pokušala da kontaktira sa Rusijom već je brže-bolje sazvala sastanak sa NATO je zabrinjavajuća. Čini se da Turska želi da NATO služi interesima ISIS. Rusija poštuje regionalne interese drugih naroda, ali ovaj zločin Turske neće proći bez odgovora – dodao je Putin.

(blic, rt.com)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vladimir Putin: Turci su ovim pokazali da su saučesnici terorista, njihov zločin neće proći bez odgovora! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.