Vojislav ŠEŠELJ: Tražiću od Haga 12 miliona evra odštete, a od Srbije… – VIDEO

Advertisement

Presuda

foto: Tanjug

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je posle oslobađajuće presude da će tražiti odštetu od Haga.

On je rekao da su sudije u sudskom veću Žan Klod Antoaneti i Mandiaje Niang, pokazali da su profesionalizam, čast i obraz iznad svakog političkog pritiska, te da su pritiscima odoleli i doneli, s pravnog aspekta, jedinu moguću presudu.

[adsenseyu1]

On je izrazio žaljenje što njegovi, kako je naveo, bliski prijatelji, Milan Martić, general Zdravko Tolimir, Radovan Karadžić i mnogi drugi nisu imali u sudskom veću časne i poštene sudije, navodeći da bi i oni u tom slučaju bili oslobođeni.

„Moj stav prema Haškom tribunalu nije se ni za dlaku promenio. Onog trenutka kada sam krenuo u Hag znao sam da mi nijedan zločin ne mogu dokazati. Kad sam završio svoj posao i pobedio, nije me mnogo interesovala ni kazna. Možda sam mogao malo da dobijem, da ne bi besneli protivnici Srba“, naveo je Šešelj.

„Podneo sam zahtev za odštetu od 12 miliona evra, još 2012. godine, a možda ću da je dopunim za još dva milona dok sam čekao presudu. Dobio sam i razne bolesti, a i strepeo sam sve vreme od presude. Republiku Srbiju neću tužiti“, rekao je Šešelj.

U Hagu je danas doneta oslobađajuća presuda za Vojislava Šešelja po svih 9 tačaka optužnice.

(Kurir)
[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vojislav ŠEŠELJ: Tražiću od Haga 12 miliona evra odštete, a od Srbije… – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.