Vozači, pazite: Počelo je merenje PROSEČNE brzine na putevima, KAZNE stižu

Advertisement

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Kao što je i najavljeno pre desetak dana, na naplatnim rampama u Srbiji počelo je merenje prosečne brzine, na osnovu koje bi vozači, koji su je prekoračili, ubuduće mogli da budu i kažnjeni.

Naime, na isključenju sa autoputa, vozači prilikom plaćanja dobijaju priznanicu, s tim što je novina da ovog puta na njoj piše i prosečna brzina kojom su vozili određenom deonicom.

[adsenseyu5]

Suština je da će se na ovaj način meriti srednja brzina vožnje na autoputu, najavljeno je iz MUP-a, a policija će već na naplatnoj rampi prilikom plaćanja putarine imati informaciju za određeno vozilo, odnosno koja je bila njegova srednja brzina vožnje.

Kako su najavili iz Uprave saobraćajne policije, vozači koji su prekoračili brzinu biće zaustavljani odmah na naplatnoj rampi, ili će prijave dobijati na kućne adrese.

[adsenseyu5]

Ovu novinu u saobraćaju, u policiji objašnjavaju Zakonom o bezbednosti saobraćaja, koji je predvideo da može da bude kažnjen vozač ukoliko je prekoračio srednju brzinu kretanja na nekoj deonici.

Policija će uskoro naplaćivati KAZNE za prekoračenje brzine i bez upotrebe RADARA i KAMERA

To znači da kada neko na naplatnoj rampi bude plaćao putarinu, policija će dobijati informaciju za koje je vreme prešao određenu deonicu i kolika je bila njegova srednja brzina. Ako je bila veća od propisane, biće kažnjen, najavljuje policija.

Međutim, izdavanje priznanica još nije zaživelo na svim naplatnim rampama, već samo na pojedinim.

Tako, vozači koji su jutros prošli naplatnu rampu Bubanj potok, prilikom plaćanja dobijali su uobičajene priznanice, bez naznaka o prosečnoj brzini.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs/Lana Gedošević)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Vozači, pazite: Počelo je merenje PROSEČNE brzine na putevima, KAZNE stižu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.