VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakva nas JESEN očekuje

Advertisement

Ilustracija

Datumi u kalendaru nisu u skladu sa temperaturama, jer je ova jesen sve samo ne predvidiva, bar što se vremena tiče. Navikli smo na kišu i hladnjikavo vreme u ovo doba godine.

Međutim, sunce ne prestaje da sija, a meteorolozi kažu da će septembar ostati stabilan i suv uz svega dva prodora vlažnog vazduha i oblačnosti sa Atlantika.

Meteorolog Đorđe Đurić objašnjava da ove jeseni neće biti negativnih oscilacija u temperaturama, jer one neće ići ispod, već samo iznad proseka, što, kako kaže, i nije ništa drastično.

[adsenseyu5]

– Do subote održava se stabilno i suvo vreme i iznad proseka toplo, jer će se maksimalne temperature u većini predela kretati od 27 do 31, što su vrednosti za oko pet stepeni više od proseka za sredinu septembra (od 22 do 26).

Za vikend dolazi naoblačenje, a biće i uslova za kišu i pljuskove sa grmljavinom. To će se odraziti i na temperaturu tek toliko da će ona biti u padu za svega pet stepeni.

Do 21. septembra očekuje se česta pojava padavina, ali će živa u termometru biti u granicama proseka od 20. do 25. podeoka.

[adsenseyu1]

Od 22. do 28. septembra očekuje se ponovo pretežno sunčano i toplo i tokom tog perioda biće oko 25 stepeni – kaže Đurić.

Prema njegovim rečima i oktobar će biti pretežno stabilan i suv sa karakteristikama miholjskog leta, uz dva do tri kišna talasa.

– Očekuje nas osveženje početkom desetog meseca, zatim sledi nedelju dana miholjskog leta, pa opet padavine – ističe naš sagovornik.

(Skandalozno.rs, Izvor: alo.rs, foto-ilustracija: pixabay)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakva nas JESEN očekuje"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.