Za praznični vikend 102 pucnjave, 15 mrtvih, 86 ranjenih, policija na sve strane

Advertisement

Epske razmere kriminala

foto-ilustracija: pixabay.com

Policija Čikaga saopštila je da je ovaj grad imao jedan od najnasilnijih proslava Dana nezavisnosti jer je ubijeno 15 ljudi, a ranjeno najmanje 86 u 102 pucnjave.

Vesti o stravičnom nasilju koje se tokom proslave Dana nezavisnosti, 4. jula, događalo na ulicama američkog grada Čikaga, obišle su ceo svet. Kako je saopštila policija, najviše vatrenih obračuna dogodilo se u ponedeljak uveče, u južnim i zapadnim delovima grada gde je stotine policajaca bilo na zadatku.

Jedan 13-godišnji dečak je najmlađa ranjena osoba, a najstariji ranjenik je 60-godišnji muškarac.

U jednoj od pucnjava, poginuo je muškarac (56) ubijen je u utorak ispred svoje kuće, dok je dvoje dece jedna uspelo da se spasi.

[adsenseyu5]

Vikend je počeo relativno mirno, međutim, sve je eskaliralo u samo nekoliko sati, saopštila je policija.

Inspektori veruju da je više ubistava povezano sa obračunima bandi, ali da je alkohol izazvao mnoge druge slučajeve. Primera radi, u parku Smit pucnjava je izbila između ljudi koji su se svađali gde će da sednu.

Mogu samo da vam kažem da nismo srećni. Uopšte nismo srećni“ rekao je Kevin Navaro, prvi oficir čikaške policije, preneli su američki mediji.

[adsenseyu1]

Zaplenjeno je 159 komada oružja. Policija je uposlila čak 1.300 dodatnih oficira, hapsila pre vikenda one sa ponovljenim prekršajima i sa poternica i koristila tehnologiju balističkog mobilnog kombija AFT-a.

Ove mere je 30. juna naložio lično predsednik SAD, Donald Tramp, koji je na Tviteru napisao da je kriminal u ovom gradu dostigao „epske razmere„.

Uprkos dodatnim merama i tehnologiji, samo tokom 4. jula bilo je osam ubistava i šest ubistava u ranim jutarnjim satima u sredu.

https://twitter.com/bradcrain/status/880778642028204037?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.kurir.rs%2Fplaneta%2F2875779%2Fnajkrvaviji-praznik-do-sada-u-cikagu-tokom-dana-nezavisnosti-102-pucnjave-15-ljudi-ubijeno

Garfildov bulevar jedna je od najopasnijih ulica u gradu u srednjoj Amerike, a žrtve su često i nevini prolaznici.

Meteorolozi u Americi potpuno iznenađeni stravičnim „HORIZONTALNIM TORNADOM“

Dugačka ulica deli distrikte u kojima su, u svakom, smeštene po tri-četiri bande. Sa druge strane je Vašington park gde su smeštene još tri lokalna kriminalna klana.

Članovi bandi često nailaze jedni na druge i bez mnogo razmišljanja potežu oružje nasred ulice.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Chicago Tribune)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Za praznični vikend 102 pucnjave, 15 mrtvih, 86 ranjenih, policija na sve strane"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.