ZASTRAŠIVANJE SRPSKOG NARODA NA KOSOVU: Zapaljen automobil Olivera Ivanovića!

Advertisement

Presuda

foto: Wikipedia/Medija centar Beograd

Automobil Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“, zapaljen je jutros u četiri sata u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ivanović je kandidat za gradonačelnika u Kosovskoj Mitrovici na predstojećim lokalnim izborima na KiM. Ovo je drugi slučaj zastrašivanja srpskih građana za svega nekoliko dana, jer je pre dva dana zapaljen i automobil doktora Dragiše Milovića, takođe kandidata za gradonačelnika, u Zvečanu.

– Ja ličnih neprijatelja nemam, niti sam u sukobu sa nekim. Nemam ni privatni biznis, koji bi bio razlog za ovakvu vrstu napada. Jedino što mogu da pretpostavim jeste da je posredi politički motivisan napad – rekao je za „Blic“ Ivanović, koji je o tome dao izjavu u policiji.

[adsenseyu5]

Automobil je izgoreo u celosti, a incident se dogodio ispred porodične kuće Ivanovića u Ulici Ivana Lole Ribara u severnom delu Kosovke Mitrovice, ispred apoteke „Laketić“

Potarl „Kossev“ javlja da se veruje da je požar podmetnut, a da je slučaj okarakterisan kao podmetanje požara i izazivanje opšte opasnosti.

– Policija je registrovala slučaj oko 04:01. Nakon poziva koji smo dobili u vezi sa požarom na automobilu. U pitanju je vozilo marke ‘Passat’, za koje se veruje da u vlasništvu Olivera Ivanovića. Pretpostavljamo za sada da je požar podmetnut – kazao je u izjavi za Kossev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

Dodao je takođe da su počinioci, za sada, nepoznati, ali i da Kosovska policija radi na njihovom otkrivanju, kao i na otkrivanju motiva, dodao je Hoti.

Ivanović je izrazio sumnju da će počinioci biti pronađeni, jer gotovo ni jedan ovakav slučaj do sada nije otkriven.

– Ne očekujem ništa od ove policije, jer do sada nisu ništa uradili u sličnim situacijama. Ili je u pitanju nekompetentnost, što sumnjam, ili je u pitanju nedostatak hrabrosti i volje da se uđe u sukob sa kriminalcima i razreše ovakvi slučajevi – rekao je Ivanović agenciji Beta i naglasio da je bezbednost grada ozbiljno ugrožena.

Iako mu je u poslednjih 15-ak godina ovo drugi zapaljeni automobil a izgorele su mu i stranačke prostorije, Ivanović je rekao da se nije uplašio i da neće odustati od svojih političkih stavova.

Ovo je drugi put da se uništava automobil koji vozi Oliver Ivanović. Pod službeni „Audi“, 2005. godine podmetnuta je bomba, a automobil se nalazio ispred zgrade u kojoj je živeo. Protiv Ivanovića se trenutno vodi ponovljeni sudski proces u vezi sa navodnim ratnim zločinom. U pritvoru je prethodno proveo više od dve godine, a Ivanović sve vreme tvrdi da se radi o montiranom političkom procesu.

GOBEKLI TEPE: Analiza simbola uklesanih na kamenim stubovima otkrila KATAKLIZMU koja se desila 10.950 g.p.n.e. – VIDEO

Kancelarija za KiM osudila palje Ivanovićevog automobila

Kancelarija za KiM najoštrije je osudila noćašnji incident u Kosovskoj Mitrovici u kome je zapaljen automobil Olivera Ivanovića i pozvala Prištinu, međunarodnu zajednicu i sve odgovorne za bezbednost u Pokrajini, da konačno ulože ozbiljne napore kako bi se obuzdalo nasilje i obezbedili uslovi za siguran i bezbedan život svih građana.

U saopštenju vladine kancelarije se navodi da je to još jedan u nizu pokušaja da se kod građana srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji izazove nemir, strah i nesigurnost i podstakne dalje nasilje.

[adsenseyu1]

Ukazuje se da je prošlo samo dva dana kako je zapaljen automobil doktora Dragiše Milovića, delo za koje, kao i u većini slučajeva do sada, nema naznaka da će počinioci biti pronađeni i privedeni pravdi.

„To potvrđuje nesposobnosti ili izostanak želje Prištine i dela međunarodne zajednice da se stvore uslovi za bezbednost građana i održivi suživot na Kosovu i Metohiji“.

Kancelarija za KiM stoga poziva Prištinu, međunarodnu zajednicu i sve odgovorne za bezbednost na Kosovu i Metohiji, da konačno ulože ozbiljne napore kako bi se obuzdalo nasilje i obezbedili uslovi za siguran i bezbedan život svih građana u Pokrajini.

(Skandalozno.rs/Izvor:R.Pivljanin,Blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ZASTRAŠIVANJE SRPSKOG NARODA NA KOSOVU: Zapaljen automobil Olivera Ivanovića!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.