ZASTRAŠUJUĆE LICE MONSTRUMA: Bez milosti UBIO DETE I ŽENU, a danas trebalo da mu počne suđenje za NASILJE U PORODICI!

Advertisement

ubistvo

Foto: printscreen/Srpski telegraf

Marku Nikoliću koji je juče ubio ženu i svoje četvorogodišnje dete u Rakovici, danas je trebalo da počne suđenje pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu zbog nasilja u porodici, odnosno nasilja koje je izvršio upravo nad ubijenom ženom.

U izjavi za Tanjug portparol suda Irina Kovačević je precizirala da je za danas bio zakazan glavni pretres po optužnom predlogu tužilaštva iz marta ove godine.

Početak suđenja je prethodno odložen u maju za danas, na zahtev Nikolića, jer je hteo da angažuje branioca.

Optužnim predlogom tužilaštva, Nikolić se tereti za produženo krivično delo nasilje u porodici.

 

[adsenseyu5]

On je inače 2010. godine bio osuđen za krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenja i prometa eksplozivnih materija, rekla je Kovačević.

Prema njenim rečima, ovaj par je imao još jedan postupak pred Drugim osnovonim sudom u Beogradu u kojem je Nikolić podneo krivičnu prijavu protiv svoje žrtve Maje Đorđević zbog krivičnog dela oduzimanje deteta.

Tom prijavom on je teretio suprugu za nepostupanje po privremenoj meri koju je odredio taj sud 2015. godine u vezi sa načinom viđanja oca sa detotom.

Plan „DROPŠOT“: Vlasti SAD nameravale da bace 300 nuklearnih i 29.000 konvencionalnih bombi na SSSR – VIDEO

Održano je jedno suđenje na kojem su oboje dali iskaz, a sledeće je bilo određeno za 25. septembar jer je sudija tražio izveštaj Centra za socijalni rad o postupanju.

Kovačević je takođe ukazala da je u njihovom slučaju na snazi bila privremena mera Drugog osnovnog suda u Beogradu od 22. juna 2015, potvrđena rešenjem višeg suda od 13. oktobra 2015, po kojoj otac svake srede od 8:30 preuzima dete iz obraništa „Kanarinac“ i vraća ga istog dana u 15:30 u prostorije Centra za socijalni rad u Rakovici.

Ubijena Maja Đorđević

Foto: Fejsbuk

Upravo tu, ispred Centra, pred povraćaj deteta, dogodio se zločin, oko 15:15 sati.

Inače, privremenom merom iz 2015. promenjena je odluka Prvog osnovnog suda od 10. oktobra 2013. godine, kojom je bio određen model viđanja oca sa detetom u kontrolisanim uslovima.

Nikolić je udavio dete, a suprugu izbo onožem. Potom je nožem povredio i troje radnika Centra i jednog prolaznika, koji su pokušali da zaustave nasilje.

[adsenseyu1]

Napadača su najpre savladala dvojica komunalnih policajaca, a zatim je uhapšen.

Njegovo saslušanje obaviće se sutra u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Skandalozno.rs/Blic.rs/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "ZASTRAŠUJUĆE LICE MONSTRUMA: Bez milosti UBIO DETE I ŽENU, a danas trebalo da mu počne suđenje za NASILJE U PORODICI!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.