Zloglasni mafijaški sindikat upozorio Islamsku državu: Ne dirajte Njujork!

Advertisement

Ilustracija

Đovani Gambino, sin mafijaškog bosa iz Njujorka, javno je upozorio Islamsku državu (ID) da će se, ako planiraju napade na Njujork, morati suočiti sa sicilijanskom mafijom.

Takođe, zloglasni mafijaški sindikat tvrdi da i oni žele dati svoj doprinos kako bi zaštitili građane.

Gambino mlađi, sin ključne figure u mafijaškoj organizaciji Gambino, kaže da je mafija u mnogo boljoj poziciji od bezbednosnih službi poput FBI-ja i Nacionalne sigurnosti da pruže stanovnicima Njujorka odgovarajuću zaštitu.

– Oni često prekasno reaguju ili ne vide širu sliku toga što se događa zbog nedostatka ljudskih izvora – rekao je Gambino u intervjuu za NBC njuz, koji prenosi RT. Dodaje da je mafijino kretanje i interakcija s lokalnim stanovništvom u prednosti nad čak i najnovijim nadzornim tehnologijama.

Gambino, koji pokušava izgraditi karijeru scenariste u Holivudu, kaže da je sada, nakon užasnih pariških napada, zaštita važnija nego ikada pre.

– Svet je danas opasan, ali ljudi koji žive u četvrtima Njujorka koja imaju sicilijanske veze mogu se osećati sigurno. Mi osiguravamo da su naše porodice i prijatelji zaštićeni od ekstremista i terorista, naročito od ove brutalne, psihopatske organizacije koja se naziva Islamska država – rekao je Gambino.

Đovani Gambino, koji je odrastao u Toreti, sicilijanskom planinskom području koje gleda na Palermo, kazao je da se ID boji sicilijanske mafije i da je to jedan od glavnih razloga zašto ID nikada nije pokušao da organizuje svoju ćeliju na Siciliji.

To italijansko ostrvo nikada nije doživjelo niti jedan teroristički napad i Gambino smatra da mafija može Njujorku ponuditi zaštitu protiv ID-a, čime bi se na mafiju bacilo novo svetlo.

– Mafija ima lošu reputaciju, ali mnogo od toga je nezasluženo – rekao je Gambino koji je u Bruklin stigao 1988. godine.

– Kao i sve u životu, postoje dobri i loši delovi, a sve veća pretnja globalnog terorizma daje mafiji šansu da pokaže svoju dobru stranu – zaključuje Đovani Gambino.

(dnevni avaz)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Zloglasni mafijaški sindikat upozorio Islamsku državu: Ne dirajte Njujork!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.