Aleksandar Dugin: Ako Grci prihvate ultimatum, neće više biti Grčke, a ako odbace, neće više biti EU!

Referendum

Događaji u Grčkoj poprimili su istorijske dimenzije. Pred grcima je Endkampf.

Referendum koji je povodom ultimatuma Trojke (Evropska komisija, MMF i Evropska centralna banka) raspisao premijer Aleksis Cipras održaće se 5. jula.

Od njegovog ishoda zavisi – ni manje, ni više – sudbina cele Evropske unije. Ako Grci odbace ultimatum – Grčka će izaći iz evrozone i, najverovatnije, iz Evropske unije, a to će biti kraj liberalne i atlantističke Evrope koju su Amerikanci i proameričke elite pravili tokom protekllih 30 godina.

Evropska unija se – umesto da bude novi samostalni i suvereni geopolitički igrač, sa sopstvenim „dnevnim redom” – pretvorila u poslušni instrument svetske finansijske oligarhije i američke hegemonije.

Evrobirokratija je nametnula evropskim zemljama svoju dogmatsku politiku usmerenu na uništavanje nezavisnih suverenih ekonomija. Utonule u dugove i zajmove, vezane kreditima i otplatama kamata na kamate kamata – evropske zemlje (naročito mediteranske, a u prvom redu Grčka) došle su u lavirintima te kamatne paučine do logičnog kraja.

Postojanje Grčke kao nezavisne Države i strukture Evropske unije postalo je nespojivo sa životom.

Upravo na tom talasu je izbore dobila antikapitalistička partija Siriza koja je predložila narodu da donese fundamentalnu istorijsku odluku: biti ili ne biti?

Ovo pitanje će biti konačno rešeno 5. jula. Ako Grci odluče da Grčka postoji – tada neće biti Evropske unije. Ako kažu „da” opstanku Evropske unije – tada neće biti suverene Grčke.

Ako narod bude glasao za mere Evropske unije – tada u Grčkoj više neće biti ni suvereniteta, ni socijalne politike, ni penzija, ni olakšica, ni ekonomskih prava. Ta zemlja će biti rasprodata.

[adsenseyu1]

Ako narod bude glasao protiv, Grčka će – ali, ne samo Grčka, nego i cela Evropa, pa i ceo svet – ući u novu epohu, a pravila igre će biti radikalno izmenjena.

Jedna vrata će se zatvoriti, ali će se otvoriti druga – za Evroaziju, Rusiju i Istok.

To ne znači da će biti lako. Biće teško, ali će Grčka pobediti, kao što uvek pobeđuju sloboda i nacionalno dostojanstvo.

„Ne” Trojki – zaista će značiti „Grčka opstaje”.

Evrobirokratija je na sve moguće načine pritiskala grčku vladu da ona ceo problem ne bi iznela na Referendum, da prihvati diktat Trojke u kuloarnim nagodbama – iza leđa nacije. Cipras je odbio da tako postupi.

To je, sam po sebi, bio izazov antidemokratskom, totalitarnom sistemu koji je postepeno i neprimetno uspostavljen u Evropi. Jer, sve odluke donosi svetska finansijska oligarhija, Rotšildi i Rokfeleri sa osloncem na „jurišne odrede” Džordža Soroša (sve moguće NVO, eskadroni genderne politike itd.), samo ne narod.

Cipras je narušio ta pravila igre. Zato će Referendum 5. jula biti.

Videći da su joj planovi poremećeni, Svetska Vlada je pošla na sve ili ništa i prestala da bira sredstva. Zato je sa britanskim specijalnim službama tesno povezani list Financial Times objavio „patku” da je imao uvid u Ciprasovo pismo Evropskoj komisiji u kojem pristaje na sve osnovne zahteve Trojke.

Štampanje takve laži bilo im je potrebno radi diskreditovanja grčkog premijera koji je na svom Tviter-nalogu napisao da poziva Grke da spasu nacionalno dostojanstvo i da glasaju „protiv”.

Ciprasov tvit se prećutkivao, a laž dalje širila.

Zato su u igru bile ubačene i falsifikovane ankete.

Bloomberg je aktivno širio rezultate ankete koju je preko „Efimerida ton Syntakton”, finansirala transnacionalna oligarhija jer se preko nje plasirala otvorena laž: navodno je procenat Grka spremnih da glasaju na referendumu protiv mera poverilaca poslednjih dana opao sa 57 na 46 odsto.

[adsenseyu1]

Ovi podaci nisu bili u skladu sa stvarnim raspoloženjem: sve autoritativne sociološke službe grčke i nezavisne kompanije objavile su da je procenat Grka spremnih da kažu „ne” sigurno iznad 60 odsto i da se ne koleba ni naviše ni naniže iznad pet odsto.

Bio je to dakle psihički napad Zapada na Grčku, sa ambicijom da se utiče na rezultate Referenduma i da se Grčka sačuva u evropskom finansijskom liberalnom koncentracionom logoru, da se natera da dobrovoljno izvrši samoubistvo.

Sasvim prirodno, počele su da se sve glasnije čuju i pretnje da će u Atini biti ponovljen ukrajinski Majdan i da će se Grčka naći na pučini krvavog građanskog rata (za to su upravo i potrebni gej-jurišnici Soroša).

Sve je ovo bilo odrađeno „kao sekirom”, a to govori o panici u Svetskoj Vladi koja nije bila spremna na ceo niz smelih koraka grčkog rukovodstva.

Ovo je prelomni momenat. Mediji u Rusiji umanjuju značaj događaja u Grčkoj, često nepromišljeno i nekritički kopiraju otvorenu antigrčku propagandu. Građani Rusije moraju znati istinu: ako Grčke odluči da opstane – liberalnoj proameričkoj Evropi je došao kraj, a to bi nama – Rusiji – dalo šansu da opet uđemo u istoriju i postanemo aktivni igrač evropske politike.

Rusija je oduvek bila takav igrač i biće to ubuduće. Pobedićemo u Grčkoj, pobedićemo u Novorosiji, a zatim i u Ukrajini koja se našla u istim mrežama kao i nama bratski pravoslavni grčki narod.

Danas od svakog zavisi mnogo: treba pomagati da se razbije informativna blokada Grčke. Treba kroz internet prenositi informacije o realnom stanju stvari i o razvoju situacije u Atini i drugim gradovima Grčke uoči Referenduma.

Grci treba da vide da su Rusi na njihovoj strani, da ih nećemo ostaviti same sa nevoljom u kojoj su se našli, da ćemo im priteći u pomoć i dati svu moguću podršku.

Brisel i liberalna hegemonija nastoje da unište Grčku. Mi želimo da je spasimo. Mi smo od Grka primili Veru, pismenost i kulturu.

Na nama je odgovornost za grčki narod koji je istorijski učitelj Rusije, osnivač naše duhovne i pisane kulture.

Mi nosimo odgovornost i za Evropu i moramo postati garanti njene slobode, nezavisnosti i suverenosti.

Petog jula može početi fundamentalni proces evropskog oslobađanja od Diktature Novog Svetskog Poretka. To je naša borba.

(fakti.org)

1 komentar na "Aleksandar Dugin: Ako Grci prihvate ultimatum, neće više biti Grčke, a ako odbace, neće više biti EU!"

  1. Pisao je o ovome jos 90-tih godina vidoviti a sada vec pok. deda Miloje iz Sumadije

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.