Američki državni sekretar Džon Keri upozorio Asada i Rusiju: Varate se ako mislite da možete da ne poštujete primirje!

Advertisement

Upozorenje

foto: Tanjug/AP

Američki državni sekretar Džon Keri danas je upozorio sirijskog predsednika Bašara al Asada i njegove saveznike, uključujući Rusiju, da ne eksploatišu krhko primirje u Siriji za sopstvene potrebe.

„Ako Asad i njegovi podržavaoci misle da mogu da testiraju granice, u nekim oblastima manje poštuju primirje, ili da se ponašaju na način koji dovodi u pitanje njihovu posvećenost prekidu vatre – onda se varaju“, rekao je Keri posle razgovora u Parizu sa šefovima diplomatija Francuske, Velike Britanije, Nemačke i Italije, prenosi AFP.

Keri je dodao da je u u Siriji ubijeno 600 boraca Islamske države u poslednje tri sedmice.

Inače, podsećanja radi, lider Nusra Fronta, krila Al-Kaide u Siriji, obećao je da će njegova grupa nastaviti svoje vojne operacije bez obzira na prekid vatre koji je postignut između sirijskih pobunjenika i Asadovih trupa.

Abu Muhamed Al-Joulani, lider Nusra Fronta u Siriji, rekao je da borci ove terorističke organizacije i njihovi saveznici odbijaju da održe bilo kakvo primirje sa sirijskim vlastima pod bilo kojim uslovima.

On smatra da je primirje postignuto pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija „zapadna zavera protiv sirijskog naroda“.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

1 komentar na "Američki državni sekretar Džon Keri upozorio Asada i Rusiju: Varate se ako mislite da možete da ne poštujete primirje!"

  1. Milos Milosavljevic | 13. marta 2016. u 17:57 | Odgovori

    I sta ce ameri da rade, ako Rusija i Sirija nastave da tamane teroriste, iako je potpisano primirje? Uvesce im sankcije? Napasce ih? Nahuskace turke da ih napadnu? Mogu samo da laju, malo za promenu. Dovoljno su vec stete naneli celom svetu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.