Američki futurolog zabrinuo svet: Rat između Kine i SAD je bliži nego što iko može da zamisli!

Advertisement

Šta se sprema?

Američki futurolog Piter V. Singer i bivši novinar Ogast Kol podigli su veliku prašinu u svetu nakon što su u najnovijoj knjizi najavili rat između Kine i SAD, istakavši da je taj sukob bliži nego što bilo ko može da zamisli, a da se pored toga neće tako brzo i lako završiti.

U delu po imenu „Flota duhova: Roman narednog svetskog rata“ stoji da Vašington bezrazložno zanemaruje mogućnost obračuna s Pekingom jer veruje da bi tako nešto škodilo obema zemljama.

– Režimski kineski mediji nedavno su objavili tekst u kojem se navodi da je rat neizbežan ako SAD ne promene svoju politiku na Pacifiku, a to nije jedini takav citat.

Ankete govore o tome da 74 odsto Kineza veruje da bi njihova zemlja pobedila Ameriku u direktnom ratu.

Ponovo je na sceni suparništvo supersila – naglasio je Singer.

On je u knjizi naveo da obe svetske sile poseduju nezamislivo naoružanje, o kojem obični ljudi veoma malo znaju ili pak ne znaju ništa, kao i o mogućih 400 raznih vrsta oružja nekog budućeg rata.

– Sukob bi se više ne bi vodio na tri, već na četiri glavna područja – na zemlji, vodi, u vazduhu i u sajber-prostoru.

To poslednje nije više hakovanje nečijeg portala zato što je snimio nemoralan film, već je mnogo, mnogo dublje – upozorava Singer.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Američki futurolog zabrinuo svet: Rat između Kine i SAD je bliži nego što iko može da zamisli!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.