ARSENAL U HOTELSKOJ SOBI: Krvavi pokolj u Las Vegasu izveden novim SMRTONOSNIM ORUŽJEM!

Advertisement

oružje

Foto: Pixabay

Taj penzionisani vatrogasac je nabavio dva uredjaja (bump-stock) koji se postave na poluautomatsko vatreno oružje, te ono radi kao potpuno automatsko.

Ovakvi uređaji su poslednjih godina privukli pažnju vlasti jer pomoću njih se poluautomatska puška pretvara u oružje koje može da ispali od 400 do 800 metaka u minutu.

Poluautomatsko oružje zahteva po jedno pritiskanje oroza za ispaljivanje svakog metka, dok je za potpuno automatsko vatreno oružje dovoljan jedan pritisak na oroz da oružje neprekidno puca sve dok ima municije.

Kupovina automatskog oružja znatno je ograničena u SAD od 1930-ih godina.

[adsenseyu5]

Savezni Zakon o vatrenom oružju dodatno je dopunjen 1986. da bi se civilima zabranila kupovina i posedovanje automatskog oružja, sa izuzetkom onog koje je prethodno proizvedeno i registrovano.

Ti uređaji su u osnovi dodatni oslonac drške pištolja ili kundaka, te oružje tehnički i formalno i dalje ostaje poluatomatsko. Ali, taj uredjaj može da se postavi i tako da se osloni na oroz te ga neprekidno povlači koristeći povratni trzaj pri ispaljivanju metka.

Ubica iz Las Vegasa, Stiven Pedok je imao 23 komada oružja u svojoj hotelskoj sobi, i dva takva uredjaja za pretvaranja poluautomatskog u automatsko oružje.

Litvanci ‘udarili’ na SLOVENCE: Oni nemaju mnogo veze sa osvajanjem EP u košarci!

Policija je objavila da je Pedok u svojoj kući u Meskitu, u Nevadi, imao još 19 komada vatrenog oružja.

Pedok je ubio 59 ljudi i ranio više stotina na državnom muzičkom festivalu u blizini hotela. Policija je upala u njegovu hotelsku sobu na 32. spratu i saopštila da se on ubio pošto je izvršio najsmrtonosnije masovno streljanje u savremenoj istoriji SAD.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Beta)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

 

Budite prvi sa komentarom na članku "ARSENAL U HOTELSKOJ SOBI: Krvavi pokolj u Las Vegasu izveden novim SMRTONOSNIM ORUŽJEM!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.