AŽDAJA NA TOČKOVIMA: Trabant koji je brži i od trkačkih modela (VIDEO)

Advertisement

auto

Foto: print screen/youtube.com/Enrico Pinn

Nekada simbol automobilske industrije Istočnog bloka, često je stavljan u kontekst lošeg vozila koji ne bi preživeo ni nalet svinje. Izgleda da su se vremena promenila.

Rene Belov ima radionicu za stare automobile, a u dogovoru sa svojim ocem, odlučio je da od plastičnog Trabanta 601 stvori respektabilnu mašinu koja može izađi na crtu i brzim modelima novije generacije.

Nekada ponos komunističkih zemalja, a pogotovo Istočne Nemačke, Trabant nikad nije odavao utisak brzog automobila. Uz to, Trabant nikada nije svrstavan ni među najlepše modele. Iako je Reneov Trabant jednako “ružan” kao i svi drugi, ispod karoserije spava prava zver.

[adsenseyu5]

Ovaj auto u sebi ima turbo motor, a da bi bio još brži, Rene je dodao i nekoliko nitropojačivaća. To znači da Rene sa oko 600 konjskih snaga vrlo jednostavno pobeđuje na većini trka ubrzanja u Nemačkoj.

Tako je više puta pobedio frizirane Folksvagene, tunirane Mercedese, a najveći trofej stigao je kad je na trci ubrzanja stari Trabant pobedio japansku “zver” – Nisan GT-R.

Ko uzme pesak ili školjku sa plaže, dobiće kaznu od 3.000 evra

To je auto koji ima najbržu reakciju na startu i do 100 km/h ubrzava za nešto više od dve sekunde. Ali i njega je Reneov Trabant ostavio iza sebe. Nisan je stazu od 400 metara prošao za 11,8 sekundi, a Trabant je to uspio proći za 11,3 sekunde.

Međutim, nije tako lako staviti snažan motor u starog Trabanta. Rene kaže da je zbog toga morao ojačati šasiju, staviti šire gume i napraviti rampu s točkićima na zadnjem delu Trabanta.

[adsenseyu1]

Ona služi da se Trabant ne podigne prilikom ubrzanja. Da nje nema, prednji kraj bi se podigao i auto bi se prevrnuo na krov.

(Skandalozn.rs/Dnevno.rs/Izvor: 24sata.hr)

[adsenseyu2]

 

Budite prvi sa komentarom na članku "AŽDAJA NA TOČKOVIMA: Trabant koji je brži i od trkačkih modela (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.