BITKA ZA BALKAN POČINJE: Došlo je VREME da Vladimir Putin skine rukavice

Advertisement

Tramp

Foto: Tanjug/AP

Nedavno saopštenje američke administracije da zvanični Damask priprema napad hemijskim oružjem ukazuje da iz duboke države i dalje stižu otrcane fraze i naredbe. U dubini duboke države krije se finansijska elita, navikla da još od napada na Irak i svrgavanja Sadama Huseina, svet poveruje u svaku njenu režiranu vest o upotrebi oružja za masovno uništenje. Stvari im tako lako prolaze da se nisu ni potrudili da budu kreativniji i za promenu, na primer, upozore na upotrebu biološkog oružja. Takav pristup dodatno svedoči o aroganciji.

Drugi zaključak koji bi se mogao izvesti je da SAD planiraju izvesti novi napad pod lažnom zastavom, kako bi poboljšali svoj položaj u Siriji. Sve, opet, upućuje da „podižu ulog“. Pitanje koje lebdi u vazduhu odnosi se na rusku reakciju. Da li će i kako reagovati Rusija na očitu najavu napada na Asadove trupe? Istina, Lavrov je Tilersona već upozorio.

Trampova strategija se ogleda u animiranju Kurda, pri čemu kopira Buša starijeg koji je pripremao Kurde za podelu Iraka, daleko pre američke intervencije. Tramp je Kurde naoružao i štošta im obećao. U svojoj borbi za opstanak Kurdi će, očekivano, prihvatiti savez sa SAD. U Rojavi je vrhovno vojno-političko telo Kurda. Oni veruju u Trampovo obećanje da će im nakon ulaska u Raku dozvoliti da izgrade državu.

Severna Koreja likuje: Sada možemo da pogodimo BILO KOJI deo planete! – VIDEO

Analiza Trampovih planova i ciljeva ukazuje na slabe tačke. Prvo, pitanje je da li će Tramp održati reč datu Kurdima. Za leđima Kurda nalazi se Turska, koja ima vlastite planove. Kako će Tramp održati obećanje dato Kurdima, ako uspe da privuče Tursku u svoju koaliciju, na čemu uporno radi? Da li bi „rešenje kurdskog pitanja“ bio turski udeo u cevovodu koji bi od Katara preko istočnog dela Sirije (trenutno pod kontrolom ID) vodio kraj Alepa prema Turskoj, umesto izgradnje Turskog toka, te deo Sirije uz pogranični pojas Turske, bili dovoljna koncesija da Turska poveruje Trampu da će nakon „podele Sirije“ oduzeti Kurdima oružje? Američka kombinatorika je nepresušna, podjednako kao i neispunjena obećanja. Istina je samo u sledećem: neprijatelji su Asad, Rusi i Iran.

[adsenseyu5]

Sve to znači da Tramp priprema „kreativan haos“ na Bliskom istoku. To je stara želja neokona, koji to otvoreno zagovaraju još od 2003. godine. U prevodu – na Bliskom istoku priprema se pokretanje naroda, cepanje državnih granica, masovna ubistva. To će, svakako, omogućiti realizaciju ideje, skovane u Bilderbegu, o drugom talasu migranata koji bi morskim putem zapljusnuo Balkan, i tako „rešio“ pravoslavno tj. „rusko pitanje“ na Balkanu. Inače, NATO na Balkanu nezavisno „radi svoj posao“. Samo neupućeni nisu razumeli izjavu Stoltenberga da je NATO spreman da deluje kako bi zaštitio mir na Balkanu i sprečio veće sukobe. Tako uviđamo da postoje dve „trke“, jedna u Siriji, a druga na Balkanu. Ko će pre preuzeti kontrolu političara i vlada u Makedoniji, BiH, i Srbiji, pre svega?

Iz diplomatskih krugova dolaze informacije da Mogerinijeva često plače zbog nemoći i očaja, jer uviđa da situacija klizi u haos. A Tramp je zvaničnike EU dodatno prestravio Rusijom i natovario im velike političke i odbrambene obaveze, dok privreda EU zbog sankcija Rusiji ide nadole. EU je nefunkcionalna zbog ogromnog aparata, tromosti i nesaradnje država članica. Imate utisak da administracija u Briselu i ne razume sve odluke koje donosi. Uočljivo je da, kada je reč o zaštiti kritične infrastrukture, ne postoje upustva šta se pod tim podrazumeva na zajedničkom nivou. Zemlje članice imaju različite prioritete i način zaštite. Navedena nefunkcionalnost naročito se ogleda po pitanju Balkana. EU je, navodno, dobila odgovornost da bezbednosno i politički pacifikuje i integriše Balkan pre Rusa, ali američki agenti vršljaju i mešetare po Balkanu isključivo za račun SAD.

Oni stvaraju uslove za disciplinovanje Srba, a time i EU, jer je slamanje kičme Srbima nemoguće bez sukoba, što Vašingtonu, opet, odgovara. SAD su u Makedoniji potrošile milione dolara svojih poreskih obveznika radi destabilizovanja vlade Nikole Gruevskog. To je trajalo godinama. Američki ambasador u Skoplju, Džes Bejli, tajno je koristio Soroševe fondove i finansirao Zaeva i pad Gruevskog. Bio je to eklatantan primer kršenja Bečke konvencije o diplomatskim odnosima. Samo za finansiranje Sorošovih demonstranata, odnosno „spontanog događanja naroda zbog kriminalne vlasti“, potrošeno je 12,5 miliona dolara. Dok se rukovodstvo Republike Srpske otvoreno suprotstavlja NATO i pokušaju Zapada da unitarizuje BiH, iz Rusije još ne stižu konkretne finansijske injekcije u privredu, ili banku koja bi finansirala preduzetnika. Rusija je dopustila da situacija u Srbiji ostane status kvo, uz prevagu prema Zapadu. NATO je u Srbiji porušio objekte i učinio štetu u iznosu od više milijardi dolara, ali se rat sa NATO zaboravlja.

Meteorolozi u Americi potpuno iznenađeni stravičnim „HORIZONTALNIM TORNADOM“

Bečka konvencija je kršena od nekoliko ambasada u BiH, naročito od SAD. Na putu su da uz podršku Soroša i arapskog kapitala, a uz pomoć podaničke opozicije, ozbiljno devastiraju Republiku Srpsku. Ruski i kineski uticaj u pravoslavnom svetu mora biti inicijator projekata u Skoplju, Banja Luci i Beogradu. Najveće protivljenje NATO je u Srbiji i Republici Srpskoj, a donedavno i u Crnoj Gori, koja je živi primer američkih aktivnosti u podeli društva na pola. Zbog ruskog oklevanja Zapad već spekuliše sa idejom Velike Albanije i disciplinovanjem Republike Srpske, koja je žrtva standardne zamene teza.

Moskva jeste za Dejton, ali Republika Srpska jedina brani slovo i izvorni Dejton, i zato dobija „po zubima“. Skoplje je stiglo do Tiranske platforme, a Beograd je na korak do priznanja Kosova i ulasku u NATO. Zapadne ambasade i Soroš uspeli su da mržnju podeljenih opcija na Balkanu dovedu do tačke kada bi se situacija mogla zapaliti. Rusija ne sme da zakasni. Ako zakasni u pustinjskom delu Sirije, dolazi u pitanje Turski tok. Ako je Mogerinijeva rekla da Srbima niko ne govori istinu, znači da je vreme da Putin skine rukavice.

[adsenseyu1]

Bliski istok i Balkan su uvod u veliku igru za osvajanje Evroazije. Dok SAD zabavljaju svet sirijskom dramaturgijom, gledaju u Kaspijski bazen i smišljaju balkanizaciju Irana. SAD su uspostavile političke i ratne sukobe u nekoliko regija, usko povezanih, i usmeravaju se ka metama, a to su Bliski istok, Arapsko poluostrvo, Kavkaz, Balkan. Tramp ne gubi vreme već oživljava tenzije u Južnoj Americi, priprema scenu u Indiji, čime ceo globus počinje da ključa. Trenutno su prioriteti Balkan, i Kavkaz, kojeg SAD smatraju prirodnim nastavkom Bliskog istoka, u šta računaju i deo severnog Irana, gdje već postoji jaka teroristička ćelija koja je izvela nedavni napad u Teheranu. Balkan nije samo kapija Zapada prema Hartlandu, već je strateški značajan za dalje operacije u istočnoj Evropi, na Bliskom istoku i na Kavkazu.

Severna Koreja likuje: Sada možemo da pogodimo BILO KOJI deo planete! – VIDEO

Na Balkanu je u toku nova geostrateška igra. Da li će, i kada će se igra pretvoriti u rat, opet zavisi od Moskve, koja kao da nije definisala prioritete. SAD nikoga nisu pitale za Bondstil, a smeta im ruski humanitarni centar u Nišu. Vučić ubeđuje Srbiju da je suverena država, ali se SAD ponašaju kao da nije. Srbija, suverena država, ne može zaštititi narod na još formalno svom Kosovu, a kamoli u Republici Srpskoj. Moskva čeka odluku suverene države i poštuje sva međunarodna pravila. SAD su u prednosti, jer krše sva međunarodna pravila, čak i ona koja su same uspostavile. Balkan je izuzetno, a i trenutno važan.

(Skandalozno.rs/Intermagazin.rs/Izvor:Aleksandar Tihonov, Fond strateške kulture)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "BITKA ZA BALKAN POČINJE: Došlo je VREME da Vladimir Putin skine rukavice"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.