CIA upozorila na ozbiljne pretnje: Ovo su evropski GRADOVI kojima prete teroristički NAPADI!

Upozorenje

foto: AP

Mađarska Vlada će od Sjedinjenih Američkih Država zatražiti informacije o upozorenju Centralne obaveštajne agencije u kojem se Budimpešta navodno spominje kao potencijalni „teroristički cilj“, izjavio je u ponedeljak savetnik premijera za nacionalnu bezbednost Gjorgi Bakondi.

On je reagovao na informaciju objavljenu u jednom poljskom listu po kojoj je CIA upozorila poljske nacionalne bezbednosne službe o mogućim pretnjama Varšavi, Budimpešti i Berlinu.

List se poziva na neslužbene medijske izveštaje po kojima je polovinom marta CIA poslala upozorenje o mogućim paralelnim pretnjama koje su trebalo da se ostvare za vreme „masovnih događaja“ u pomenutim gradovima.

Bakondi je rekao da mađarska Vlada nije dobila nikakvu službenu informaciju koja se odnosi na pretnje kao i da je za njih saznala iz poljskog lista.

Istakao je da Vlada informacije o potencijalnim pretnjama shvata ozbiljno i da čini sve što je moguće kako bi zaštitila svoje sugrađane.

Na pitanje da li Mađarska misli da poveća nivo bezbednosti u zemlji, Bakondi je odgovorio da je to preuranjeno, ali je dodao da vlada uvek proveri sve informacije pre donošenja odluke.

(Kurir, Aljazeera)

Budite prvi sa komentarom na članku "CIA upozorila na ozbiljne pretnje: Ovo su evropski GRADOVI kojima prete teroristički NAPADI!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.