Da li ste zainteresovani? Ovaj posao u Nemačkoj niko neće da radi, a DNEVNICA je do 150 EVRA

Advertisement

Ilustracija

foto: pixabay.com

Oni koji nisu zadovoljni dnevnicama u Srbiji mogu da odu u Nemačku i zarade i do 10 puta više, gde za branje špargle može da se zaradi i do 150 evra za jedan dan.

Radni dan traje od osam do 10 sati sa jednom pauzom, a nedelja je neradna. Od ovog iznosa se odbija porez, ali sezonski radnici taj plaćeni porez mogu da dobiju nazad, ako ulože zahtev na kraju poreske godine.

Posao vam je da putujete po svetu i odsedate u luksuznim kućama: PLATA 10.000 DOLARA mesečno!

– U sektoru poljoprivrede radi se naporno i za naknadu od oko osam i po evra po satu bruto, što je za veliku većinu Nemaca jako niska plata, tako da su oni nezainteresovani za tako naporan, a slabo plaćen posao.

[adsenseyu5]

Ipak, vrlo je atraktivan strancima, naročito Hrvatima i Poljacima – kazao Mario Koturić, član Uprave Hrvatskoga ekonomskog saveza u Frankfurtu za „Slobodnu Dalmaciju“.

Mišljenja na internetu su podeljena. Ima onih koji su oduševljeni brzom zaradom, ali i onih koji su razočareni visokim cenama, posebno cigaretama i drugim luksuznih artiklima.

Posao iz snova: PLATA je 2.000 evra, a radno mesto RAJ na zemlji – obala i plaže Kostarike!

Kao nedostatke najčešće navode to što se radi „po ceo dan“, što je smeštaj navodno u radnim barakama i što obilan obrok košta 10 evra po danu, ali zato navode da pauza za ručak traje sat vremena.

(Skandalozno.rs, blic.rs, Izvor: novi.ba)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Da li ste zainteresovani? Ovaj posao u Nemačkoj niko neće da radi, a DNEVNICA je do 150 EVRA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.