DA TE SRCE ZABOLI: U ovoj siromašnoj zemlji BEBE u porodilištima drže u KUTIJAMA!

Advertisement

Siromaštvo

foto: YouTube

Ekonomska kriza u Venecueli je otišla toliko daleko da su čak i najmlađi ugroženi, a slika kartonskih kutija umesto inkubatora kako bi se smestila novorođenčad je najbolji pokazatelj toga.

Slike ovih beba koje su nastale u bolnici „Dr. Domingo Gutzman Lander del edo“ su nakon objavljivanja izazvale bes javnosti i ponovo stavile u centar pažnje situaciju u kojoj se ova zemlja nalazi. Još tužnije što ovo nije samo izolovan slučaj, a ovakve slike se sve češće sreću u bolnicama širom zemlje.

[adsenseyu5]

Fotografiju su objavili aktivisti opozicionih partija, nakon čega su usledile salve besa na društvenim mrežama.

[adsenseyu1]

Slike su uslikali članovi osoblja bolnice koji su želeli da ostanu anonimni.

Eksperti kažu da u zemlji gde vlada ekonomska kriza, gde nema dovoljno hrane i goriva, nedostaju i druga značajna sredstva.

[adsenseyu1]

Daglas Leon, predsednik Zdravstvene Federacije Venecuele, izjavio je da neke bolnice rade sa samo 5 odsto opreme koja im je potrebna. Farmaceutska Federacija kaže da je nestašica lekova preko 80 odsto i da je oko 13 000 lekara, kao i 20 odsto medicinskog osoblja otišlo iz zemje u poslednje 4 godine, zbog krize u sektoru ali i niskih plata.

„Naše bolnice  imaju na stotine pacijenata, a mediji stalno izokreću stvari. Za razliku od mnogih mi priznajemo naše greške i nastavljamo da se borimo“, objavio je na Tviteru Karlos Rotondaro, direktor sektora za socijalnu zaštitu.

Grupa medicinskih radnika se junu zadesila u parlamentu, gde su sa političarima razgovarali o nedostatku lekova u zemlji.

U međuvremenu, stigao je i odgovor sa druge strane.

Na društvenim mrežama objavljen je i snimak pravog stanja, kako tvrde iz Instituta za socijalnu sigurnost. Na njemu sasvim drugačija slika – bebe smeštene u krevetiće, ušuškane i namirene kao svuda u svetu.

Ipak, korisnici društvenih mreža tvrde da to nije tačno, pa čak i da je fotografija lažna.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs/Dejli mejl)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "DA TE SRCE ZABOLI: U ovoj siromašnoj zemlji BEBE u porodilištima drže u KUTIJAMA!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.