Dramatičan SNIMAK: Pogledajte kako sibirski vetar okreće AVION na pisti kao igračku! – VIDEO

Advertisement

Ilustracija

U sibirskom gradu Norilsku udari vetra su bili toliko snažni da su bukvalno izgurali avion Boing 737 sa aerodromske piste. Ovaj dramatičan snimak uspela je da snimi svedokinja događaja, Karina Kalinuškina, a podelila ga je na svom Fejsbuk profilu.

Ova letelica u vlasništvu kompanije „Nordstar Erlajns“ pre ukrcavanja posade i putnika teži 41.5 tona, dok nakon ukrcavanja ima težinu i do 79 tona. To ipak nije bilo dovoljno da spreči ovu letelicu da nekontrolisano klizi po pisti usled jakih udara uraganskog vetra.

Snimak su zabeležili članovi aerodromske službe održavanja koji su situaciju odmah prijavili dispečeru. „Nikad nisam videla ništa slično. Severne sile nemaju milosti,“ napisala je kao komentar na video Karina Kalinuškina, administrativna radnica na aerodromu.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Norilsk je smešten na krajnjem severu zapadno-sibirske oblasti Krasnojarska. Ovih dana vremenske prilike u tom regionu su nemilosrdne, podrazumevajući udare vetra od 33 metra po sekundi u sredu kad je zabeležen ovaj snimak.

Ovaj aerodrom je trenutno zatvoren. Istog dana deo krova sa zgrade u centru grada se odlomio i usmrtio 32-godišnju ženu i povredio još troje prolaznika.

(Blic, foto: pixabay)

… ! ! ! … 100-тонный боинг в Алыкель на перроне мотает ветром как игрушку…Я такое вижу впервые! Северная стихия разгулялась не на шутку!

Posted by Карина Калинушкина on уторак 22. март 2016.

Budite prvi sa komentarom na članku "Dramatičan SNIMAK: Pogledajte kako sibirski vetar okreće AVION na pisti kao igračku! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.